mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Ghid medical
Index
» Infecta chirurgicala

Infecta chirurgicala


Infectia reprezinta ansamblul tulburarilor functionale si al modificarilor lezionale, locale si sistemice, produse de reactia organismului la patrunderea si inmultirea germenilor patogeni sau deveniti ca atare. Ea este cunoscuta inca din antichitate. Hippo-crat, Democrit si Epicur au intuit ca bolile se da-toresc unor germeni care traiesc in atmosfera inconjuratoare. Infectia chirurgicala reprezinta totalitatea acelor infectii ce pot fi influentate prin tratamentul chirurgical, aplicat la nivelul unde se manifesta procesul infectios (puroi) "ubi pus ibi vacuo". Ea se deosebeste de categoria infectiilor medicale prin 4 caracteristici: - focarul infectios este, de regula, evident la examenul clinic fara a necesita investigatii paracli-nice deosebite; - de obicei, este polimicrobiana (asociatii micro-biene) si formeaza puroi, in timp ce infectia medicala este monomicrobiana si nu formeaza puroi; - are caracter invaziv prin difuziunea germenilor patogeni sau/si a toxinelor acestora, din focarul infectios in regiunea respectiva sau in tot organismul; - focarul infectios necesita, intotdeauna, tratament chirurgical prin incizie, debridare, drenaj etc. asociat cu tratament medical.

Share

  Adauga documentAdauga articol scris

  Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
  Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

  Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
    Articole despre Infecta chirurgicala


   
  Fa-te cunoscut!
  Invitatie Online - promoveaza produse medicale

  Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

   

  Creaza cont si exprima-te

  vizitatorii nostri pot fi clientii tai