mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Anatomia sl fiziologia duodenului
Index » Duodenul » Anatomia sl fiziologia duodenului
» Inervatia duodenului

Inervatia duodenului


Share

Inervatia extrinseca a duodenului este constituita din fibre nervoase apartinand sistemelor simpatic si parasimpatic provenind din plexurile celiac, me-zenteric superior si hepatic anterior.
Inervatia parasimpatica este asigurata de nervul vag care trimite fibre pentru duodenul superior din trunchiul sau anterior. Trebuie mentionat ca pe langa fibrele aferente, parasimpatice, de la duoden n prin intermediul vagului si fibre eferente senzitive, care transmit informatii de la osmoreceptori, receptorii de pH (etc.) duodenali. (23)
Fibrele simpatice preganglionare provenind din segmentele toracice ale maduvei fac sinapsa in ganglionii situati in plexurile mentionate mai sus cu fibre postganglionare, care ajung mergand alaturi de vasele sangne la plexurile intramurale. (23)
Inervatia intrinseca este formata din plexurile mienteric Auerbach situat intre stratul muscular circular si cel longitudinal, si din plexul submucos Meisner. Inervatia intrinseca departe de a fi o simpla extensie a sistemului parasimpatic, asa cum era considerata in trecut, este formata dintr-un numar mare de neuroni motori, senziti si integra-ti jucand un rol central in motilitatea duodenala. (23)Tipareste Trimite prin emailloading...Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Duodenul:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai