mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Zinc (zn)

Zinc (zn)







Acid/alcalin: Formeaza acizi
Surse alimentare: Seminte de dovleac, alge marine (varec si alte alge comestibile), nuci, legume cu frunze rzi, ciuperci, ceapa, grau germinat.
Utilizare de catre organism: intareste sistemul imunitar si timusul. Factor de protectie impotriva malformatiilor congenitale. Este implicat in procesele multor sisteme enzimatice si in sinteza acizilor nucleici (ADN si ARN), fiind astfel direct implicat in dezvoltarea si regenerarea organismului. Creier, organe genitale, tiroida, ficat si rinichi. Realizeaza transferul de dioxid de carbon dinspre tesut spre plamani. Componenta a enzimei digesti in hidroliza proteinelor. Ajuta in vindecarea ranilor.
Maladii carentiale: Lipsa absorbtiei intestinale. Dezvoltare restrictiva. Pierderea poftei de mancare, slaba pigmentare cutanata si aspect urat al pielii, depig-mentarea unghiilor si aparitia petelor albe pe unghii, timp prelungit de vindecare a ranilor, sterilitate, forme de diabet, pierderea gustului, dere nocturna slaba, deficiente congenitale, semne de incordare, tulburari comportamentale, nedezvoltarea testiculelor si a ovarelor si nanism. Diareea cronica, ciroza hepatica, formele de diabet si insuficientele sau bolile renale sunt afectiunile la care organismul este cel mai predispus in cazul in care exista carente de zinc.
Toxicitate: Dozele mari de zinc pot provoca aparitia unor afectiuni hepatice, insotite de letargie, apatie, dureri stomacale si febra. De asemenea, nilurile noci de zinc pot duce la marirea riscului de cancer de colon si de san.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor