mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Calciu (ca)

Calciu (ca)







Acid/alcalin: Formeaza substante alcaline
Tipuri: Ca legat la o proteina 46%; Ca de dispersie 6,5%; Ca ionizat 47,5%
Surse alimentare: Varec, seminte de susan, legume cu frunze de culoare verde inchis, morcovi, portocale, migdale, broccoli, papaia, seminte de floarea-soa-relui, alune, anacard, nuci americane, tofu, faina de oase, orez brun si majoritatea fructelor si legumelor.
Nota: Cafeaua, ceaiurile din comert, bauturile carbogazoase, marijuana, sarea in exces, tigarile, sortimentele de zahar rafinat, alcoolul si diureticele chimice inhiba sau extrag" calciul din oase si din tesuturi.
Utilizare de catre organism: Calciul este mineralul (metalul) cel mai abundent din organism. Este necesar pentru fortificarea oaselor, cartilajelor, tendoa-nelor si tesutului conjunctiv. (Folosit in matricea oaselor.) Asista actirea a numeroase enzime, inclusiv a celor pe care le secreta pancreasul.



Colaboreaza cu neurotranmitatorii. Este utilizat in eliberarea de ATP (ade-nozin trifosfat - rezer de energie a celulelor). 99% din calciul prezent in organism se afla in oase si dinti. Joaca un rol important in coagularea sangelui. Este unul dintre numerosii agenti de transport la nivel celular. Caren{e: Neutilizarea calciului este foarte raspandita. Utilizarea presupune prezenta hormonilor secretati de tiroida/paratiroida si alcalinizarii. Maladii carentiale: pe termen scurt: crampe si spasme musculare, batai cardiace puternice, insomnie, irascibilitate, degradarea si caderea dintilor, paradon-toza, scaderea rezistentei oaselor, stari de nervozitate, dureri dorsale si ale membrelor inferioare,.porozitate osoasa, slabirea tesutului conjunctiv, inclusiv vene ricoase si vene reticulare, formarea de hemoroizi, prolaps de organe si tesuturi, mici hemoragii, bufeuri, sindrom de alternanta cald-rece, si aritmii cardiace. Joaca un rol important in contractiile musculare. Utilizarea calciului este reglata de hormonii secretati de paratiroida si de prezenta vitaminei D. Participa la constructia oaselor si a dintilor.



Normalizeaza procesele cardiace, iriilitatea nervoasa, coagularea sanguina, procesele meolice. Calciul neutralizeaza produsele histaminice in exces din serul sanguin. Consumul marit de calciu poate mari productia de calcito-nina din glanda tiroida (celule C). Aceasta situatie inhiba re-utilizarea calciului la nivel osos, provocand un efect advers in regenerarea tesutului osos. Plumbul impiedica utilizarea calciului. Maladii carentiale pe termen lung: Osteoporoza, scolioza, rahitism si afectiuni legate de pierderea de calciu din tesutul osos, sau incapacitatea oaselor in crestere de a produce suficient calciu pentru fortificarea si dezvoltarea lor normala. Oprirea din crestere. De asemenea, artrita si depresie. Toxicitate: Acidoza, ciocuri osoase, calculoza renala, stenoza si depuneri de
calciu fn tesuturi. Posibil hipertensiune, vertij, greturi si rsaturi.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor