mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale pleurei, mediastinului si diafragmului
Index » Bolile sistemului respirator » Afectiuni ale pleurei, mediastinului si diafragmului
» Afectiuni ale mediastinului - tumorile mediastinale

Afectiuni ale mediastinului - tumorile mediastinale





Mediastinul este zona dintre cavitatile pleurale. Se imparte in trei timente. Mediastinul anterior se intinde de la sternul anterior pana la pericard si vasele brahiocefalice posterior. Contine timusul, ganglionii mediastinali anteriori si nele si arterele mamare interne. Mediastinul mijlociu se intinde intre mediastinul anterior si posterior si contine inima, arcul ascendent si transrs al aortei, nele ca, arterele si nele brahiocefalice, nervii frenici, traheea, bronhiile principale si ganglionii lor limfatici, nele si arterele pulmonare. Mediastinul posterior se incineaza anterior cu pericardul si traheea si posterior cu corpii rtebrali. Contine aorta toracica descendenta, esofagul, canalul toracic, nele azygos si hemiazygos si grupul posterior de ganglioni limfatici mediastinali.
TUMORILE MEDIASTINALE Primul pas in evaluarea unei leziuni mediastinale este de a o incadra intr-unui din cele trei timente ale mediastinului, deoarece fiecare timent are leziuni caracteristice diferite. Cele mai frecnte leziuni in mediastinul anterior sunt timoamele, limfoamele, neoplasmele (teratoame) si tumorile tiroidiene. Cele mai frecnte tumori in mediastinul mijlociu sunt tumorile vasculare, tumorile ganglionare limfatice prin metastaze sau afectiuni granulomatoase si chisturile bronhogene si pleuroperi-cardice. In mediastinul posterior se gasesc de obicei tumori neurogene, meningocelele, meningomielocelele, chisturile gastroenterice si dirticulii esofagieni.
TC mediastinal este cea mai valoroasa metoda imagistica pentru diagnosticul tumorilor mediastinale si este probabil singura care trebuie aplicata. La pacientii cu boli ale mediastinului posterior, se indica examenul baritat al tractului gastrointes-tinal, care precizeaza diagnosticul herniilor, dirticulilor sau al acalaziei. Scintigrama cu iod 131 este utila pentru silirea diagnosticului gusei intratoracice.
Mediastinoscopia sau mediastinotomia anterioara ofera un diagnostic sigur la multi pacienti care au tumori de mediastin


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor