mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Vitaminoterapia
Index » Boli si tratamente » Vitaminoterapia
» Vitamina d

Vitamina d






cancer al ficatului; leucemie mieloida, tip de cancer al sangelui) in tro, convertind, de asemenea, unele celule canceroase, cum ar fi celulele leucemiei umane, in celule mai apropiate de cele normale. Sunt necesare alte studii aprofundate pentru evaluarea rolului taminei D in tratarea cancerului.



Nu se cunosc mecanismele prin care taminele A, C, D, E si beta-carotenul reduc inmultirea celulelor canceroase sau induc modificarea lor (conversia celulelor bolnave in celule apropiate de cele sanatoase). Celulele normale au un sistem de membrane ce prene asimilarea surplusurilor de tamine, oricare ar fi concentratia lor in sange.



Actiunea membranelor dene, insa, deficitara in cazul celulelor bolnave, ceea ce permite asimilarea unor cantitati mai mari decat dozele obisnuite de tamine care pot diminua sau opri complet procesele de oxidare, in functie de cantitatea lor in celulele canceroase. Pentru multe functii celulare, inclusiv pentru generarea energiei prin reactii de oxidare, oxigenul este necesar atat pentru celule canceroase, cat si pentru cele normale.



De gradul in care sunt inhibate aceste procese de oxidare in interiorul celulei depinde daca taminele distrug celulele canceroase, le inhiba inmultirea sau le transforma in celule normale. Daca reactiile de oxidare sunt inhibate in mare masura, celulele mor. In plus, aceste tamine au si alte efecte in meolismul celulei decat cele de antioxidanti.





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor