mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme respiratorii
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Probleme respiratorii
» Raceala banala

Raceala banala





Definitie.
O adevarata raceala este o imbolnavire usoara, cu febra mica sau fara febra, iar simptomele sunt limitate la nivelul nasului si gatului, determinand inflamarea si congestionarea mucoaselor. Apare o crestere a secretiilor nazale si adesea stranutul. Transmiterea ei se face prin stropii rezultati din tuse sau stranut sau printr-un contact mai strans cu persoana contaminata.


Cauze

a. Expunerea la virus. S-a observat ca populatia izolata, cum ar fi cea de pe o insula, nu face guturai (chiar daca este expusa la frig) pana cand nu soseste o nava.
b. Expunerea la frig. Pentru oamenii care locuiesc intr-un mediu in care virusul este larg raspandit, expunerea la frig determina imbolnavirea.
c. Scaderea imunitatii. Unele persoane au o rezistenta naturala la raceala banala, in timp ce altele se imbolnavesc in mod repetat.
d. Stresul. Oamenii care sunt stresati si extenuati de munca par a fi mai predispusi sa raceasca.
e. Dieta. O dieta buna pare a fi de ajutor in prevenirea aparitiei racelii. Zaharul si dulciurile trebuie sa fie evitate.

Tratamentul
a. Fomentatn pe piept si spate (.14), in combinatie cu baia fierbinte la picioare (.9), compresa rece la cap si frectie cu manusa rece (.24) sau cu gheata (. 18, punctul 12), care pot fi urmate de dus rece (sau baie rece generala - .33). De asemenea, pot fi folosite si inha-latiile de abur (.72). Pacientul trebuie sa bea suficienta apa pe durata tratamentului. Dupa tratament trebuie sa se odihneasca, astfel incat sa elimine surplusul de caldura, ca sa nu transpire dupa ce s-a imbracat.
b. Cel mai bun tratament este baia ruseasca (.33) sau baia fierbinte generala (.36).
c. Pe parcursul intregii zile, pacientul trebuie sa bea apa multa si suc de fructe.
d. Tratamentele trebuie sa fie facute zilnic.

Pacientul trebuie sa fie atent sa nu expuna pe altii la infectii.
Complicatii. Raceala obisnuita poate fi urmata de infectii secundare ale nasului, sinusurilor, gatului, laringelui, bronhiilor sau plamanilor.
Citate cu privire la raceli si probleme de respiratie, de EI-len G. White:
a. \"As face un lucru foarte neintelept sa intru intr-o camera rece cand sunt transpirata; m-as dovedi un administrator neintelept daca mi-as permite sa stau in curent si sa ma expun astfel la raceala. As fi lipsita de chibzuinta daca as sta cu picioarele si cu celelalte parti ale corpului reci si sangele s-ar intoarce rece de la extremitati la creier sau la organele interne. Totdeauna pe vreme umeda trebuie sa-mi protejez picioarele\" (Caunsels on Diet and Food, .302).
b. \"Daca raceste copilul, aceasta se datoreaza in general masurilor gresite din partea mamei. Daca ea ii acopera capul la fel de bine ca si trupul atunci cand doarme, in scurt timp el va transpira din cauza respiratiei ce se face din greu, in lipsa aerului curat si vital. Cand il scoate din aster-nut e aproapesigur ca va raci\" (Selected Messages, vol-2, . 469).
c. \"Cand are bratele goale, aceasta il expune pe copil la raceala permanenta si la congestia plamanului sau creieru-lui. Aceste expuneri pregatesc calea ca acel copil sa devina
bolnavicios si pipernicit\" (Selected Messages. voi. 2, . ).
d. \"Cand ne suprasolicitam organismul si ajungem epuizati.
suntem predispusi la raceala si uneori exista pericolul ca boala sa ia o forma grava\" (Testimonies, voi. 3. . 13).
e. \"Cea mai mare parte dintre oameni ar folosi mult daca in fiecare zi. dimineata si seara, ar face o baie rece sau calduta. in loc de a-i predispune mai mult pentru raceala, o baie daca e bine facuta, da puteri impotriva frigului, deoarece imbunatateste circulatia sangelui\" (Divina ndecare, lip: .197).


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor