mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme respiratorii
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Probleme respiratorii
» Laringita cronica

Laringita cronica







1. Definitie. Inflamatia recurenta sau persistenta a laringelui. Este caracterizata prin raguseala, gadilaturi in gat, tuse.
2. Cauze: urmeaza adesea laringitei acute sau dupa infectii in gat, nas sau sinusuri; folosirea improprie a cii, alcoolul sau fumatul pot fi si ele niste cauze. Simptomele laringitei cronice pot indica prezenta cancerului laringelui.


3 Tratament:

a. intreruperea fumatului si a folosirii alcoolului.


b. Tratarea celorlalte afectiuni ale nasului si gatului.

c. Reduceti la minimum folosirea cii. invatati sa va folositi cea in mod adecvat ( citatele din scrierile Ellenei White, de mai jos).


d. Inhalatii cu aburi (.72).

e. Comprese incalzitoare la gat (.67).


f. Tratament general tonic, ca de exemplu frectia cu manusa rece (.24).
g. Consultati specialistul O.R.L.

4. Citate din lucrari semnate de Ellen G.White:
\"Cultivarea cii este un subiect care are foarte mult de-a face cu sanatatea studentilor. Tinerii trebuie invatati cum sa respire corect si cum sa citeasca, astfel incat gatul si plamanii sa nu sufere nici o incordare nenaturala, ci lucrarea sa fie repartizata si muschilor abdominali. Vorbirea din gat, lasand ca sunetul sa vina din partea superioara a organului rbirii, diminueaza sanatatea acestor organe si le reduce eficienta. Muschii abdominali trebuie sa faca partea cea mai grea a muncii, gatul fiind folosit ca un canal. Au murit multi care ar fi putut trai daca ar fi fost invatati cum sa-si foloseasca cea corect. Folosirea corecta a muschilor abdominali la citit si la rbit se va dovedi un remediu pentru multe dificultati ale cii si pieptului si un mijloc de prelungire a vietii\" (Coumels to Teachers, . 297). \"Vorbirea din gat, lasarea cuvintelor sa vina din extremitatea superioara a organelor cale, uzandu-le si iritandu-le, nu este calea cea mai buna de a pastra sanatatea sau de a spori eficienta acestor organe. Ar trebui sa inspirati profund si sa lasati ca actiunea sa porneasca din muschii abdominali. Plamanii sa fie doar un canal, de care sa nu depindeti total in practica rbirii. Daca lasati cuvintele sa vina de jos, din profunzime, exersand muschii abdominali, puteti rbi la mii de oameni tot asa de usor ca si cum ati rbi la zece\" (Testimonies, i. 2, .616).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor