mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme respiratorii
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Probleme respiratorii
» Gripa

Gripa







1. Descriere.
O stare rala cunoscuta sub numele de gripa apare de obicei in forma epidemica, facand astfel diagnosticul mai sigur. Simptomele pot fi similare cu cele ale racelii obisnuite, dar cu febra mai ridicata, adesea pana la 40nC la adulti, insotita frecvent de prostratie. Un simptom caracteristic este durerea serioasa in tot corpul. Anumite tipuri specifice rale, cum ar fi cel asiatic sau gripa de Hong Kong, pot provoca simptome specifice pentru acea varietate. Acestea se limiteaza de obicei la circa o saptamana, dar sunt urmate adesea de simptome persistente suparatoare si de slabiciune prelungita.


2. Tratament.


a. Toate masurile generale (v..112 - Bronsita acuta), cu

accentuarea odihnei la pat.
b. Hidroterapie (un tratament sau mai multe, de 2-4 ori pe zi):
(1) Baie de abur cu baie fierbinte la picioare si ceva rece la cap pana se transpira abundent. infasurati pacientul in paturi si culcati-l imediat in pat. Limonada fierbinte din belsug. Atentie: dupa o transpiratie abundenta, de obicei temperatura scade cu 1A°C.
(2) Cufundarea intr-o baie fierbinte, urmata de o frictio-nare cu manusa rece sau cu un prosop rece de doua ori pe zi (.24).
(3) Consumarea din belsug a apei.


(4) Pastrati pacientul cald; sa stea la pat.

(5) impachetarea cu o patura fierbinte (.46).
(6) Fomentatii pe piept (. 14), frectie cu manusa rece (.24), baie fierbinte la picioare (.9) pentru tuse. PRECAUTII: - Aceleasi ca in racelile banale (. 104), cu deosebirea ca febra va fi mai ridicata in cazul gripei si sunt obisnuite frisoanele in prima faza a bolii. Convalescenta se va prelungi si pacientul va trebui izolat pana dene complet afebril timp de cel putin 24 de ore.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor