mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamentul diabetului zaharat
Index » Boli si tratamente » Diabet zaharat » Tratamentul diabetului zaharat
» Cum se prezinta insulina ?

Cum se prezinta insulina ?in tara noastra insulina se prezinta astfel:
- in flacoane de 5 sau de 10 ml, ce contin 100 UI pe un mililitru. La fiecare flacon trebuiesc verificate urmatoarele date: denumirea insulinei, concentratia insulinei, data expirarii. Din flacoanele de 100 UI pe 1 ml insulina se administreaza cu seringa de 1 ml pe care scrie 100 unitati. Daca aceasta insulina se administreaza cu seringi de 1 ml pe care scrie 40 de unitati se va administra de doua ori si jumatate mai multa insulina;
- in cartuse (cartiges) - sunt tot mai mult folosite. In tara noastra se folosesc actual cartuse de 3 ml ce contin 300 de unitati pe cartus, deci 100 UI pe 1 ml. Insulina se administreaza cu ajutorul penului, un fel de stilou. Daca vi se defecteaza penul si nu aveti aceeasi insulina in flacoane, puteti folosi pentru administrarea insulinei din el seringa de 1 ml = 100 unitati.
Cand calatoriti prin alte tari si folositi flacoane din acele tari, studiati intotdeauna concentratia de insulina pe ml si folositi seringa corespunzatoare.
- In sisteme prcumplute: nolet, optiset, ce contin 300 UI de inslina/bucata, cu concentratia de 100 Ui/ml.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor