mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Virusul variolei, vaccinei si alte poxvirusuri
Index » Boli infectioase » Virusul variolei, vaccinei si alte poxvirusuri
» Variola

Variola





Ultimul caz de variola endemica a fost raportat in 1977 in Somalia. in 1980 Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat oficial ca variola a fost eliminata pe toata suprafata globului, ca rezultat al vaccinarii globale si al programelor de eradicare. La aceasta realizare unica au contribuit cativa factori, incluzand (1) interesul general in eliminarea acestei boli costisitoare, cu o morbiditate si mortalitate inalta, (2) perioada lunga de incubatie a infectiei si nivelul de contagiozitate scazut, (3) diagnosticul usor al leziunilor cutanate prin histologia caracteristica sau prin detectia antigenului, (4) faptul ca omul a fost singurul rezervor al infectiei, (5) absenta unei stari de purtator si (6) disponibilitatea unui vaccin eficient cu virus viu, care a putut fi pus rapid la dispozitia tarilor putin dezvoltate datorita rezistentei sale la substante chimice, modificari de temperatura si la conditiile de seceta. Singurele depozite de virus variolic cunoscute sunt doua laboratoare de cercetare (localizate in Statele Unite si, respectiv, in Rusia), iar problema distrugerii sau mentinerii acestor probe ramane controversata.

Exista insa un moratoriu in desfasurare privind distrugerea virusului inainte de 1999.Inaintea eradicarii variolei, virusul variolei exista sub forma a doua tulpini inrudite: variola major (smallpox) cu o rata de mortalitate de 20-50% si variola minor (alastrim) care determina o forma clinica mai usoara de variola, cu o mortalitate mai mica de 1%. Variola eraoboala relatinecontagioasa, a carei transmitere necesita un contact intim. Febra si eruptia maculara apareau dupa o perioada medie de incubatie de 12 zile, cu progresia spre leziunile tipice culare si pustuloase in 1-2 saptamani.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai