mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Virusul variolei, vaccinei si alte poxvirusuri
Index » Boli infectioase » Virusul variolei, vaccinei si alte poxvirusuri
» Vaccina

Vaccina







Originea virusului ccinei - virusul utilizat pentru ccinarea impotri riolei - este nesigura, dar se presupune ca a derit din virusul riolei bovinelor, din virusul riolei sau dintr-o hibridare a celor doua. Acum este un virus de laborator, fara gazda naturala. Experienta a demonstrat eficacitatea ccinului cu virus viu ccinai, desi eficienta si siguranta sa nu au fost silite in studii controlate. Administrarea subcutana a virusului ccinei are ca rezultat producerea unui raspuns imun celular si umoral protectiv la mai mult de 95% cei ccinati pentru prima oara. Formarea unei pustule sau cruste la sediul inocularii indica prezenta imunitatii; deoarece imunitatea dureaza 10-20 de ani, este recomandata reccinarea la fiecare 10 ani pentru protectia continui. Vaccinarea de rutina pentru riola a fost intrerupta in 1971 si nu a mai fost necesara pentru turistii internationali din 1982. Totusi, dezvoltarea de virusuri recombinate ale ccinei pentru utilizarea potentiala in ccinul impotri altor agenti infectiosi sau ca imunoterapie impotri afectiunilor maligne a condus la recomandarea ca angajatii laboratoarelor si spitalelor care lucreaza direct cu vectorii virusului ccinei sa fie candidati pentru ccinare. Grupurile selectate care pot fi expuse la poxvirusuri (de exemplu, personalul militar si indivizii care lucreaza cu animale) sunt de asemenea, ccinate. Cea mai frecventa complicatie adversa a ccinarii este inocularea accidentala (frecvent auto inoculare) la nivelul altor sedii. Complicatiile mai serioase, care sunt mai frecvente la prima ccinare si la sugari fata de reccinare si adulti, includ (1) ccina generalizata la persoane anterior sanatoase, care este in general autolimitata; (2) eczema ccinala, care consta in leziuni cutanate diseminate la pacientii cu susceptibilitate crescuta cu eczema sau alte afectiuni cronice cutanate si care, ocazional, este severa sau chiar fatala; (3) ccina progresi (ccina necrozanta) care este o afectiune severa, potential fatala, ce apare la pacientii cu imunodeficite, fie congenitale, fie dobandite (de ex., in leucemii sau limfoame), fie iatrogene (de ex., datorita chimioterapiei sau tratamentului glucocorticoid) sau datorate sindromului de imunodeficienta umana indus de HIV si (4) encefalita postinfectioasa, care este rara (3 cazuri la 1 milion de prime ccinari), dar care poate fi fatala in 15-25% din cazuri si poate lasa 25% din pacienti cu sechele neurologice permanente. Deoarece ccinarile pot transmite virusul ccinei la indivizii susceptibili, acestea sunt contraindicate daca persoana propusa pentru ccinare si/sau contactii din familie prezinta eczema, sunt imunocompromisi sau exista femei insarcinate. Imunoglobulina ccinala (0,6 ml/kg) a fost obtinuta din plasma persoanelor ccinate si poate fi utila pentru tratamentul ccinei generalizate severe, eczemei ccinale, ccinei progresive si a ccinei oculare, rezultand din inocularea accidentala, dar este fara loare in tratamentul encefalitei postinfectioase.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai