mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Febra de origine necunoscuta
Index » Boli infectioase » Febra de origine necunoscuta
» Tratament

Tratament







Pacientii cu FON neutropenica pot fi tratati cu o rietate de protocoale empirice. Regimul combina, de obicei, un aminoglicozid cu un antibiotic |3-lactamic sau consta din imipenem sau ceftazidim, in monoterapie. Vancomicina trebuie adaugata in tratament daca este suspectata infectia asociata unui cateter intravenos. Daca este administrata ncomicina si febra continua, trebuie luata in considerare adaugarea amfotericinei B.
Terapia empirica pentru FON nosocomiala trebuie sa fie ghidata de starea clinica. Deoarece terapia empirica antibiotica poate fi indicata, trebuie amintit faptul ca, mai degraba decat infectia, complicatiile terapiei medicamentoase (incluzand colita cu C. difficile si febra legata de administrarea medicamentelor) pot fi cauza febrei.


Terapia FON asociata cu HIV depinde de multi factori si este discutata in modulul 308. Cele mai frecvente cauze de FON din acest grup sunt MAI, CMV, medicamentele administrate pacientului si insusi virusul HIV, dupa ce au fost excluse infectia cu P. carinii, criptococoza, toxoplas-moza, tuberculoza si sinuzita bacteriana. intreruperea sau schimbarea terapiei sunt deseori necesare si poate fi indicata terapia empirica pentru aceste infectii.
La pacientii cu FON clasica accentul este pus pe obserrea si examinarea continua, cu evitarea unei terapii empirice foarte agresive. De exemplu, tratamentul empiric pentru endocardita trebuie evitat doar daca nu exista motive specifice, in afara de febra, care sa invoce acest diagnostic. Oricarui pacient cu FON trebuie sa i se faca o examinare completa pentru tuberculoza. Daca testul cutanat cu PPD este pozitiv sau daca sunt prezente, asociate cu anergie, hepatita granulo-matoasa sau alta boala granulomatoasa (si sarcoidoza pare improbabila), atunci trebuie administrata o proba terapeutica cu izoniazida si rifampicina (si, posibil, un al treilea medicament), cu continuarea tratamentului, de obicei, pentru mai mult de 6 saptamani. Lipsa de raspuns a febrei de-a lungul acestei perioade sugereaza un diagnostic alternativ.


Febra Q poate produce hepatita granulomatoasa necazeoasa. Daca este suspectata aceasta etiologie, medicamentul de electie pentru o proba terapeutica este doxiciclina.
Raspunsul la aspirina si agenti antiinflamatori nesteroidieni (AINS) al reumatismului articular acut si al bolii Still poate fi spectaculos. Efectele glucocorticoizilor in arterita temporala, polimialgia reumatica si hepatita granulomatoasa pot fi la fel de spectaculoase. Colchicina este foarte eficienta in prevenirea atacurilor de febra mediteraneana familiala, dar are un beneficiu scazut daca atacul este in curs de desfasurare. Capacitatea glucocorticoizilor si a AINS de a masca febra, permitand, in schimb, raspandirea infectiei, face ca utilizarea lor sa fie evitata, cu exceptia cazurilor in care infectia a fost in mare masura exclusa sau cand boala inflamatorie este atat probabila, cat si debilitanta si primejdioasa.
Cand nu este identificata nici o sursa care sta la baza FON, dupa o obsertie indelungata (> 6 luni), prognosticul este in general bun, oricat de suparatoare ar fi pentru pacient. In astfel de circumstante simptomele debilitante sunt tratate cu AINS, iar glucocorticoizii sunt ultima optiune. Initierea terapiei empirice nu marcheaza sfarsitul eluarii diagnostice; mai degraba, ea angajeaza medicul in continuarea atenta a reexaminarii si eluarii. Rabdarea, compasiunea, calmul si flexibilitatea intelectuala sunt atribute indispensabile medicului in tratarea cu succes a FON.



Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai