mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Plante si fitoterapie
Index » Plante medicinale » Plante si fitoterapie
» Banana

Banana









Napoleon a fost fan banane

Calitatile alimentare ale bananei nu mai trebuie dovedite, caci calitatile sale nutritive au fost relatate intr-un document datind din anul 303 i.Hr. Se spune ca remarcabila istetime a hindusilor se datora consumarii bananelor in cantitati mari. Chiar si Napoleon, in timpul exilului sau in Insula Sf. Elena, le-a apreciat. Bananele se maninca ca desert usor dupa masa, dar pot fi gustate si in timpul zilei, la serviciu.

Ea este bogata in vitamina C (fortifiant muscular, antiinfectioasa si antiscorbutica, scorbutul este o boala datorata lipsei de vitamina C in alimentatie, care se manifesta prin slabirea fortei musculare, anemie, singerarea gingiilor etc.), vitamina B1, care previne durerile si nevralgiile, vitaminele B2 si B, care favorizeaza echilibrul general si previne anemiile, vitamina A, care confera protectie vizuala, si un pic din vitaminele D si E. De asemenea, contine calciu, fier, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu si zinc. Fruct energetic, banana este in special recomandata copiilor, persoanelor obosite, oamenilor care lucreaza manual si intelectual. Pentru ca digestibilitatea sa sa fie perfecta, alegeti intotdeauna bananele coapte. Banana furnizeaza 100 de calorii la 100 de grame. Fiind bogata in aportul de zahar, ea nu este indicata diabeticilor si trebuie evitata in anumite regimuri de slabire din cauza aportului mare de calorii.



Cum se foloseste in cosmetica

Masca linistitoare

Striviti usor o banana bine coapta. Adaugati o lingurita de miere si o lingura de ulei de migdala dulce. Aplicati acest amestec pe fata, evitind portiunea ochilor. Lasati-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi clatiti.

Masca hidratanta corporala

Amestecati doua linguri de ulei de masline, sucul unei jumatati de lamiie si o jumatate de banana. Aplicati acest amestec pe pielea corpului dumneavoastra. Lasati-l sa actioneze timp de 10 minute, clatiti si apoi ingrijiti- corpul in mod obisnuit.



Masca speciala pentru piele uscata

Decupati o tesatura subtire dupa forma fetei dumneavoastra, facind niste gauri pentru ochi, nas si gura. Striviti doua banane, aplicati aceasta pasta pe fata si puneti tesatura in asa fel in care sa sustina masca. Tineti-o timp de 20 de minute si apoi clatiti.

Inlatura cerneala de pe degete

Petele de cerneala de pe degetele dumneavoastra se inlatura frecindu- degetele cu partea interioara a unei coji de banana.

Pentru a obtine un suc delicios, foarte hranitor, amestecati doua banane presate cu apa. Adaugati un pic de miere, dupa preferinte.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai