mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Plante si fitoterapie
Index » Plante medicinale » Plante si fitoterapie
» Calitatile terapeutice ale trandafirilor

Calitatile terapeutice ale trandafirilor


Share







Aceste frumuseti care ne incinta cu parfumul lor deosebit se intilnesc in majoritatea gradinilor si parcurilor din intreaga lume. Cleopatra era acoperita cu petale de trandafir cind l-a sedus pe Antoniu, iar romanii il foloseau ca ornament in banchetele lor. Multe parfumuri contin in compozitia lor petale de trandafiri. Acest parfum a fost si mai este folosit in apa de baia datorita efectelor lui relaxante.




Petalele de trandafir si macesele folosite in salate


Petalele pot fi mincate ca atare sau in salate. Turcii foloseau macesele pentru a prepara gemuri si diverse dulciuri traditionale, iar dintr-o combinatie de fructe si petale se poate face un interesant otet pentru salate care se poate pastra pentru o vreme.

Sa nu uitam aici si acum, pentru ca este timpul lor, minunatele dulceturi de trandafiri ale bunicilor noastre care ne parfumeaza si acum amintirile copilariei.


Macesele sint o comoara de vitamina C


Macesele sint foarte bogate in vitamina C. Ele contin in cantitate mare vitamine esentiale si ceaiul facut din ele, daca fructele sint proaspete, este un remediu pentru raceala si gripa. Din pacate mai mult de jumatate din valoarea lor se pierde prin uscare. Majoritatea furnizorilor de macese presate va vor spune ca vitamina C lete pe care o cumparati este produsa din macese in care acestea sint foarte bogate.


Ceaiul din petale are o larga utilizare


Ceaiul din petale uscate poate fi folosit impotriva durerilor de cap, a crampelor cauzate de menstruatie si nevralgii. Apa de trandafiri a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca un astringent utilizat in cosmetica. Deci, sa nu va surpinda daca la prima vedere cind veti afla ca este utilizat si ca antiseptic. Daca este utilizat in curele intrne poate functiona si ca un laxatislab.




Tipareste Trimite prin email















Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai