mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Profilaxia bolilor
Index » Boli » Profilaxia bolilor
» Activitatea fizica

Activitatea fizica







Cheia completarii scaderii aportului caloric este cresterea consumului de energie. Nu numai ca activitatea fizica intensa scade obezitatea, dar evitarea unui stil de viata sedentar poate, de asemenea, sa scada incidenta bolilor cardiace, a hipertensiunii, diabetului si a osteoporozei. Se estimeaza ca numai 22 la suta dintre adultii din SUA practica activitate fizica cel putin usoara pana la moderata, cum ar fi mersul pe jos timp de 30 de minute, de trei pana la cinci ori pe saptamana. Un sfert de populatie nu efectueaza deloc activitate fizica riguroasa. Amploarea beneficiilor produse de activitatea fizica in reducerea bolilor coronariene cardiace poate ajunge pana la 35 la suta si chiar si exercitiile usoare sunt de preferat lipsei totale de activitate. Desi scopul final pentru activitatea fizica cardioprotectoare optima este de 20 pana la 30 de minute de activitate sustinuta in majoritatea zilelor saptamanii, pacientii trebuie incurajati sa ajunga la acest nil gradat. inceperea brusca a activitatii sustinute la un neantrenat poate creste riscul de infarct de miocard si de moarte subita. Pacientii trebuie informati ca in ciuda inactivitatii fizice anterioare adoptarea gradata a unui program de antrenament regulat poate scadea riscul de boli cardiovasculare si de alte boli pana la nilul celor care s-au antrenat toata viata. Programele de antrenament de succes sunt integrate in rutina zilnica, sunt autocontrolate si lipsite de traumatisme.

Comportamentul sexual Datorita riscurilor substantiale de boli infectioase si de sarcini nedorite datore activitatii sexuale neprotejate, pacientii trebuie sfatuiti cu tarie sa foloseasca metode de protectie in cazul tuturor practicilor cu risc crescut, cum ar fi contactele orale, anale si vaginale, ca si folosirea de metode contracepti suplimentare atunci cand sarcina nu ar fi binenita.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor