mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Profilaxia bolilor
Index » Boli » Profilaxia bolilor
» Profilaxia secundara

Profilaxia secundara







SCREENING Screeningul larg raspandit pentru prezenta bolilor existente trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
1. Boala vizata trebuie sa fie suficient de importanta pentru populatie incat un screening sa fie justificat. Modificarile minore ale riscului relativ trebuie sa aiba un impact substantial asupra riscului absolut in randul populatiei.
2. Boala vizata trebuie sa aiba o evolutie naturala binecunoscuta, cu o perioada lunga de latenta preclinica.
3. Metodele de screening trebuie sa aiba parametri accepili ai performantelor tehnice, detectand boala intr-un stadiu mai timpuriu fata de cel posibil fara screening si minimalizand rezultatele fals-pozitive si fals-negative.
4. Sa fie disponibil un tratament eficace pentru boala vizata.
5. Detectarea timpurie trebuie sa imbunatateasca prognosticul bolii.
6. Costul, posibilitatea de realizare si accepilitatea screenin-gului si ale tratamentului timpuriu sa fie bine silite.In timp ce medicii nu ofera la maximum anumite servicii de screening care indeplinesc aceste criterii (de exemplu, mamograme la intervale regulate pentru femeile cu varsta peste 50 de ani), alte servicii de screening practicate cu prevalenta astazi nu isi au radacina in date solide. Teste de screening cum ar fi masurarea antigenului prostatic specific si mamografia la femeile sub 50 de ani au fost adoptate de multi clinicieni in ciuda lipsei de date curente complete ca aceste servicii vor scadea riscul de morbiditate sau de mortalitate sau vor imbunatati calitatea vietii. in elul 10-2 recomandarile USPSTF de screening pentru adultii care au un risc mediu pentru afectiunile vizate. Recomandarile pentru populatiile cu riscuri speciale si lnerabile sunt disponibile in Ghidul USPSTF.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor