mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Reumatologie
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Reumatologie
» Artrite virale

Artrite virale


Share

Unor infectii virale li se asociaza frecvent fenomene de artrita. Dintre acestea cel mai reprezentativ exemplu este oferit de virusul hepatitei B caruia i s-au argumentat conexiuni strinse cu poliarterita nodoasa si cu crioglobulinemia mixta esentiala. In afara de aceste exemple, chiar hepatita epidemica are in loul ei clinic un sindrom reumatoid care precede cu saptamini debutul icteric al bolii. Sindromul reumatoid prodromal este reprezentat de poliartralgii sau chiar de artrite cu acumulare de lichid in cavitatea sinoviala, lichid care poate fi transudat sau mai frecvent exsudat cu o celularitate riata. De obicei simptomele articulare sunt insotite de o eruptie tegumentara maculopapuloasa sau urticariana.

Aceste semne clinice isi gasesc explicatia in existenta unui titru ridicat de complexe imune circulante care contin antigenul HBs si in faptul ca virusul hepatitei activeaza complementul seric. In timpul existentei sindromului reumatoid, ficatul are aspect morfologic de infalmatie acuta. Atit simptomele articulare cat si cele tegumentare dispar odata cu aparitia icterului.
In 15-30% dintre cazurile cu rubeola se remarca poliartralgii migratorii care ca si in cazul hepatitei epidemice pot crea confuzii cu debutul unei poliartrite reumatoide sau cu un reumatism Bouillaud. Aceleasi fenomene articulare le provoaca si ccinarea antirubeolica.
Alte asocieri ale unor infectii virale cu o artrita sunt speculative. Sunt citate cazuri de asociere cu adenovirusuri, coxsackie, ricela, herpes etc.

Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Cuitate vizuala
Parat lacrimal
Raumatologie
Acuitate vizuala
Aparat lacrimal
Aspecte oftalmologice in boli generale
Conjunctiva
Contactologie
Cornee
Corp vitros
Cristalin
Glaucom
Importanta studiului patologiei oculare prin sem
Infectii
Metode de examinare
Motilitate oculara
Nerv optic
Orbita
Pleoape
Retina
Traumatologie
Uvee


  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai