mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Negii

Negii





Sunt provocati de un virus infiltrat, acelasi pentru toate formele de negi sau in variante foarte apropiate. Infectia se transmite prin contact direct de la persoana bolnava, la cea sanatoasa sau prin obiecte uzuale infestate. Evolutia bolii este favorizata de traumatizarea pielii, uscaciunea ei, reducerea pH-ului stratului de apa si grasime al pielii, geto-nevroze cu fenomene de acrocianoza sau hiperhidroza. Perioada de incubatie dureaza intre cateva saptamani si cateva luni.


Se deosebesc cateva tipuri de negi.

Negii obisnuiti sau simpli (rrucae vulgares) sunt provocati de virusul Molitor rrucae. Mai frecnt se intalnesc la copii si tineri, fiind raspanditi pe maini, picioare si, mai rar, pe fata. Suprafata capata un aspect granulos, zgrunturos, iar uneori apar denilari a caror dimensiune variaza de la cea a gamaliei de ac pana la a bobului de linte. Prin contopirea negilor se pot forma adevarate conglomerate.
Negii piani junili (rrucae ae juniles) se intalnesc cel mai frecnt la copii si adolescenti. Apar ca niste protuberante pe piele, au contururi poligonale sau circulare, suprafata neteda, consistenta unor noduli, cu dimensiuni de la cele ale unui graunte, pana la ale unui bob de linte. in unele cazuri, negii au culoarea pielii normale, in altele, sunt roz-galbui sau brun-galbui. De obicei, numerosi negi i apar pe dosul palmei, pe fata (in regiunea fruntii), gat, antebrate, mai rar fiind posibila dispunerea lor lineara.
Negii tari (rrucae tares) sunt o varietate a celor vulgari. La formarea lor contribuie presiunea permanenta exercitata de incaltaminte, unele leziuni ale talpilor, transpiratia abundenta a picioarelor. Uneori apar in zona patului subunghial, formand excrescente dure si foarte dureroase. Negii tari au o culoare maro-galbuie, contururi rotunde sau ovale, si ingreuneaza deplasarea, din cauza durerii la mers, amintind de bataturi. De obicei, numarul lor este nesemnificativ.
Condiloamele lunguiete (condilomata acuminata) apar la persoanele care nu respecta regulile de igiena. Contagierea cu virus este posibila in timpul unui raport sexual. Condiloamele cu varf ascutit se localizeaza cel mai frecnt pe organele sexuale, in zona anusului, rareori la subsuoara sau deasupra glandelor mamare, la femei. Se formeaza mici noduli scamosati, fara consistenta, de culoare roz. Cand acestia se contopesc, portiunile afectate constituie excrescente papilomatoase de forma conopidei sau a zmeurei, care se pot ulcera. Unele elemente ale condiloamelor lunguiete se formeaza pe picior (pe portiunea ingusta). Adesea, intre condiloame se acumuleaza o secretie urat mirositoare.
Pentru tratarea afectiunilor virale ale pielii, in particular a negilor, se folosesc frecnt te medicinale cu proprietati antivirale, cum ar fi: pinul, papadia, mesteacanul, sunatoarea, pelinul, nucul, urzica, tuia, brandusa, teiul, brusturele, calendula, ienuparul etc.


Produse gata preparate

Extract de eleuterococ - cate 40 de picaturi, dimineata si in cursul zilei, inainte de masa, timp de o luna.
Aipizarin - cate 0,1 gr., de 3 ori pe zi. O cura dureaza doua saptamani.
Metode populare
1. Se aplica pe timpul noptii fructe (bobite) de scorus rosu sau se folosesc sub forma de comprese cu decoct tare.
2. Negii pot fi inlaturati folosind comprese cu decoct tare de pelin.
3. Semintele pisate de busuioc, amestecate cu unt de vaca nesarat, scot negii.
4. Negii se scot bine cu suc proaspat de papadie.
5. Un decoct tare de pelin (50 gr. la un pahar cu apa), fiert timp de 10 minute, ajuta la disparitia negilor. Se foloseste sub forma de prisnite.
6. Cu suc de rostopasca proaspata se sterg zonele afectate, de 2-3 ori pe zi.
7. Se amesteca lastare de tuia si ienupar cu vodca, in raportul de 1:5. Se lasa la macerat 3 saptamani, dupa care se filtreaza. Se aplica tinctisra obtinuta, pe anumite eruptii, de 2 ori pe zi. O cura dureaza 3-5 saptamani.
8. Se foloseste extern, de doua ori pe zi, suc din smochine rzi, iarba de pelin.
9. Sebeainfuziedemelisa{2 linguri cu iarba se oparesc cu 2 pahare cu apa clocotita), cate 14 de pahar, de 3 ori pe zi, inainte de masa. Cura dureaza 6 saptamani.
10. Se pun comprese cu usturoi, mar sau cartof ras pe anumite eruptii, o data pe zi. Cura este de 3-5 saptamani.
11. Negii pot fi lichidati daca, de 2-3 ori pe zi, se ung cu suc de lapte le-cucul ui.
12. Cu frunze proaspete de kalanhoe, umezite, pot fi inlaturati negii, daca acestea se aplica sub forma de pansamente.
13. inainte de culcare, se picura cu grija pe neg o picatura de ;id azotic. in prealabil, pielea din jurul negului se unge cu vaselina, entru a nu suferi arsuri.
14. Negii si bataturile se pot indeparta cu suc proaspat sau alifie din usturoi si slanina proaspata de porc, in proportie de 1:1.
15. Amestecul 1 Mesteacan (frunze) - 25 gr; urzica dioica (frunze) - 30 gr.; ienupar (con) - 25 gr.; papadie (radacina) - 25 gr.; patlagina (frunze) - 25 gr.; mustar de camp (iarba) - 30 gr.; coada-calului de camp (iarba) - 30 gr.; cicoare (radacina) - 25 gr.
Se pregateste o infuzie si se bea cate V2 pahar, de 4 ori pe zi, pentru indepartarea negilor de dirse tipuri.
16. Amestecul 2 Mesteacan (muguri) - 15 gr.; melisa (iarba) - 20 gr.; ienupar (fructe - bobite) - 30 gr.; pelin (iarba)- 10 gr.;
cimbru (iarba) - 25 gr.
Doua linguri cu acest amestec de te se oparesc cu 2 pahare cu apa clocotita, se infuzeaza o ora, se filtreaza si se bea pe parcursul unei zile. O cura dureaza 2-5 saptamani.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024