mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Apa si terapia cu apa (hidroterapia)
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Apa si terapia cu apa (hidroterapia)
» Apa minerala

Apa minerala







Apa saturata cu saruri minerale, substante active din punct de vedere biologic, si gaz, are proprietati terapeutice. O asemenea apa se numeste minerala. Principalele proprietati curative ale apei minerale depind de compozitia ei chimica.
Apele care au o reactie alcal ina regleaza functia motrice si pe cea excretoare ale tractului digestiv si se stie ca cele mai multe probleme ale parului si pielii isi au originea in stomac si intestin. Apele mentionate sunt benefice in afectiuni ale tractului digestiv, organelor urinaro-sexuale, ficatului, in diabetul zaharat etc.In caz de aciditate scazuta a sucului gastric si stagnare a bilei in ve2ica biliara, este utila apa minerala care contine ioni de clor. in constipatii, se recomanda apele minerale bogate in sulf care excita mucoasa intestinala, intensificandu-i peristaltismul. Apele minerale iodate se folosesc in ateroscleroza. Apa care contine acid silicic are efect calmant, antitoxic si antiinflamator. Apele minerale feroase stimuleaza formarea sangelui, fapt pentru care e indicata in anemie si alte afectiuni ale sangelui.In ultimul timp, sunt tot mai raspandite, apele minerale bogate in radon, intrucat s-a silit ca, in cantitati mici, ele sunt utile in pielonefrita si dereglarea functiei tractului digestiv.


Acidul carbonic din componenta multor ape minerale stimuleaza functia motrice si pe cea secretoare ale stomacului si intestinului, ceea ce este util in infectii gastrice usoare si in peristaltismul slab al stomacului.
O atentie deosebita se acorda apelor minerale ca stimulatori al secretiei hormonilor - gastrina si secretina - necesari digestiei normale. in plus, apele minerale actioneaza asupra tractului digestiv si in mod reflex. Prin urmare, se poate vorbi de o mare influenta pozitiva a acestora asupra aparatului digestiv.
Din ce in ce mai raspandita este folosirea apei minerale in ingrijirea pielii si a parului. O compresa cu apa minerala tonifica pielea si ii mareste elasticitatea. Ionii continuti de apa minerala imbunatatesc actitatea fermentilor pielii. Ionii de mangan intensifica actiunea fermentului superoxidomutaza, raspunzator de neutralizarea radicalilor liberi. Ionii de calciu si natriu favorizeaza mecanismul natural al pielii de mentinere a unui turgor ridicat. Pentru aceasta, orice apa minerala este potrita.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024