mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Apararea de infectii sl accidente
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Apararea de infectii sl accidente
» La ce interval de timp trebuie sa ne prezentam cu copiii la dispensar, pentru consultatii profilactice ?

La ce interval de timp trebuie sa ne prezentam cu copiii la dispensar, pentru consultatii profilactice ?


Share


Daca copilul este nou-nascut, adica pana la rsta de o luna, controlul se face acasa de catre medic, asistenta, sora. Prima vizita o face medicul de circumscriptie sau particular ia 24-48 ore de la sosirea din maternitate, apoi de 2 ori pe luna sau, daca este un caz-pro-blema, un prematur de exemplu, o data pe saptamana. Desigur, daca este vorba de imbolnavirea copilului, vizitele pot fi si mai frecvente. Pentru problemele de puericultura, asistenta de ocrotire vine periodic, dand sfaturi de igiena si alimentatie, pe care le si noteaza in .,Caietul de puericultura\".
Din lunile a doua, a treia, mama se prezinta cu copilul la dispensar in "ziua pentru copin sanatosi\", o data, de doua ori pe luna (consultatii profilactice). In caz de boala, daca este sezon calduros si copilul nu are o stare gra, este adus la dispensar. in cazuri urgente, cu febra mare de exemplu, respiratie grea, diaree cu sange etc. se cheama autosalrea sau doctorul pediatru preferat. Copin mai marisori, de la 1 la 3 ani, se prezinta obligatoriu cu mama de 2 ori pe an pentru control.Insa copin "problema\" care au avut de exemplu, hepatita sau scarlatina, cei distrofici (care nu cresc in greutate), cei rahitici, cei cu adenopatii traheobronhice tuberculoase sau cu boli cardiace, reumatice ori cndocri-nologice - sunt zuti periodic, cel putin lunar, pentru consult si examene de laborator.
Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai