mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Apararea de infectii sl accidente
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Apararea de infectii sl accidente
» Ce operatii estetice, plastice si ce grefe se pot face la copii ?

Ce operatii estetice, plastice si ce grefe se pot face la copii ?


Share


In momentul de fata, chirurgia reparatorie, cea cardiaca si cea generala au ajuns la progrese uimitoare. Petele inestetice, formatiunile usor reliefate sau in ciorchini (hemangioame) rosii-nete si nei parosi, se opereaza sau se cauterizeaza .in mod curent, unele chiar la varsta de 1'2 ani.
Tehnica moderna realizeaza insa astazi lucruri mai mari, nesperate pana de curand. Astfel. in caz de ifpsa congenitala a unor parti din piele sau in caz de arsuri accidentale la copii se fac grefe, fie autogrefe, fie homogrefe {de la pacienti sau donatori voluntari ; hi noi in tara nu se admit grefe de la cadavre), Grefele de tendon se iac in mod curent in clinicilo noastre de specialitate. La fel cele osoase, in care se foloseste os de la bolnav sau de la alta persoana (pentni morbul lui Pott, reconstructii de degete, de perete toracic, de oase ale fetei si capului), micul pacient trebuind sa fie mai marisor, 5'6 ani minimum. De asemenea, se grefeaza material de inlocuire pentru nas lipsa, pentru cerul gurii despicat (gura de lup\") la 2 ani si jumatate, buze distruse prin arsuri sau zdrobiri accidentale, pentru peretele abdominal lipsa, pentru degete (malformatii congenitale sau amputatii dupa accidente). Se fac rotari musculare, plastii ostcoarticuiare. Se grefeaza in mod curent maduva osoasa in anumite boli, cu rezultate tot mai bune. Se fac grefe de rinichi cu supraetuire: pana acum, de 4-'8 ani. Grefe de artere si de alte vase se fac curent la noi in tara. S-au grefat si glande. La clinica de chirurgie reparatorie (plastica) din Bucuresti, s-a reusit sa se reimteze segmente de membre (maini si picioare) care fusesera amputate.
Dar este mai bine sa prei decat sa combati, deci atentie mare, feriti copin de accidente.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai