mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli de piele - mai raspandite
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica » Boli de piele - mai raspandite
» Acneea - eruptia acnoica

Acneea - eruptia acnoica







Aceasta este una dintre cele mai chinuitoare probleme. Este foarte complicat sa se trateze acneea, de multe ori si pentru ca pacientul vrea numai sa scape de simptome, si nu sa descopere cauzele bolii.
De multe ori, pe o fata pe care o chinuiesc cosurile o mangaie nu numai cunoscutii, ci si dermatologii^ "Varsta e de na! Va trece totul cand vei incepe ata sexuala!\". insa. in primul rand, acneea poate provoca o trauma psihologica grava- atat de grava incat ata sexuala va deveni inaccesibila si imposibila. Si cum altfel, daca te uiti la tine si te gandesti cu repulsie: cine se uita la asa ceva? in al doilea rand, sa incepi ata sexuala numai pentru cate chinuiesc eruptiile cutanate nu este deloc in ordine, nici in atitudinea fata de tine si nici in atitudinea fata de partenerul sexual. El nu este o lotiune de curatare, ci un om u si probabil ca lui o asemenea abordare a relatiilor intime nu-i va placea. Si. in acelasi timp, daca te grabesti cu inceputul etii intime poti suferi o trauma pentru toata ata: sexul fortat este un medicament mai infiorator decat boala.


In afara de aceasta, ata sexuala nu este un panaceu despre care sa-ti fi spus matusile sau colegii de clasa. Astfel incat trebuie sa incerci niste masuri mai putin radicale.


Principalii "provocatori\" ai acneei sunt:

. bolile cronice si dobandite ale tubului gastro-intcslinal;


. mostenirea genetica;

. sensibilitatea crescuta a glandelor sebacee la dihidrotestosteron (forma activa a hormonului masculin testosteron);


. tulburarile endocrine.

Cauza cosurilor la varsta tanara sunt de obicei hormonii masculini - androgenii, care stimulea/a secretia de keratine si grasime cutanata, ceea ce provoaca astuparea porilor. La fete, in perioada pubertatii, cantitatea de dihidrotestosteron (forma activa a testosteronului) creste in organism, de aceea poate aparea acneea juvenila - cosuri rosii, cu puroi in varf.
In afara maturizarii sexuale, eruptiile acneice sunt provocate de factori genetici si externi: pielea grasa, predispozitia genetica, reactia alergica, stresul, administrarea unor medicamente (in special litiu, steroizi, contraceptive orale si unele preparate anticonvulsive).
La femeile adulte, dupa ovulatie sau in timpul folosirii mijloacelor contraceptive se elibereaza o cantitate mare din hormonul progesteron. Rezultatul acestui fapt sunt punctele negre - cosuri cu capele negre, pori infundati (comedoane). Exista unele eruptii, cum ar fi cosurile albe (lipoame) -chisturi albe, mici ale epidermei, de dimensiunea unei seminte de mac, cu un continut tare.
Fondul pentru eruptia acneica dene adesea seboreea. care este insotita de o secretie crescuta a grasimii cutanate si de tulburarea continutului ei. Pielea dene grasa si predispusa astuparii, iar dupa aceea, ca urmare a infundarii porilor apar eruptiile.
Cel mai frecvent, principalul "provocator\" al eruptiei acneice este tulburarea echilibrului acido-alcalin in organism. Acesta provoaca inmultirea bacteriilor patogene in tubul digestiv si o intoxicatie generala a organismului.
Si retineti: daca, in afara de cosuri, mai aveti frecvent si dereglari ale menstruatiei si apare si o flora in exces pe fata-adresati-va imediat medicului. Acesta este semnul unor tulburari hormonale serioase (desigur, daca nu sunteti tanara).In cazul bolii, cea mai importanta este silirea unui diagnostic exact. Altfel, sunteti obligate sa va luptati cu bolile in locul tratarii bolii. Mai ales ca exista proceduri care va ajuta sa luptati cu formele usoare ale acneei. Daca stiti ca in cazul lipului dumneavoastra de piele exista pericolul aparitiei cosurilor sunt interzise utilizarea in exces a cosmeticii decorative, spalarea prea frecventa si descuamarea pielii. De asemenea, va sunt de ajutor tele medicinale, alimentatia corecta si ingrijirea fara greseala a pielii. Este important sa nu incercati sa va ndecati rapid, prin metoda "furtunii si asaltului\" - inflamarea este ineila. Pentru toate este nevoie de timp, rabdare si chiar putina plictiseala. Faceti-va rezerve din ele si incepeti.


Printre tele medicinale, unele sunt bune pentru uz intern, iar altele - pentru bai de aburi si masti.
1. Radacina de brusture, trifoiul rosu curata bine sangele, armurariul ajuta in functionarea ficatului.
2. Compresele cu chapparal, papadie si radacini de macris pot fi aplicate direct pe zonele de piele afectate de eruptie.
3. Este bine ca levantica sa fie folosita pentru bai de aburi - ea distruge microbii si stimuleaza cresterea unor noi celule. Daca insa aveti un numar foarte mare de cosuri si inflamatii puternice - etati baile de aburi, ele nu vor face decat sa va inrautateasca starea.
4. Un antiseptic si antibiotic natural este uleiul din arbore de ceai. Uieiul concentrat trebuie intins cu atentie pe zonele inflamate de trei ori pe zi, iar cu o solutie dintr-un sfert de ceasca de apa calduta si cateva picaturi de ulei se pot frectiona zonele cu eruptie acneica. Tamponul pentru aceasta procedura trebuie facut obligatoriu din vata din bumbac 100%.
5. De asemenea este bine sa folositi sapun cu ulei de arbore deceai si sapun cu sulf.
6. in cazul acneei juvenile sunt foarte utile procedurile terapeutice cu unele te: o compresa din tifon in 8-l0 straturi cu suc de aloe pentru 30-40 de minute, o cura de 30 de proceduri; masca din pulbere de frasinel dizolvata in apa oxigenata 3% sau in solutie de acid boric 5% concentratie.
De asemenea, in cazul acneei actioneaza bine darsonva-i^area - tratarea pielii cu un curent variabil de frecventa inalta. Aceasta metoda rWinfefii-a?a sijonifjca pielea, arde diferitele brmatiuni purulente, ajuta la resorBtia petelor~siignante dupa eruptia acneica, imbunatateste alimentarea pielii cu oxigen. Descarcarea de scantei care apare la atingerea electrodului de piele are actiune bactericida, sub aceasta "explozie\" se resorb focarele inflamate si scade actitatea glandelor sebacee si sudoripare. Darsovalizarea se foloseste, de regula, ca procedura finala dupa curatarea pielii - dupa brush peeling si dezincrustare (despre ele puteti afla de asemenea in modulul dedicat ingrijirii pielii).
Si tineti minte lucrul cel mai important - trebuie sa va linistiti din punct de vedere psihologic. Stresul este cel mai blestemat dusman. El impiedica pielea voastra sa se insanatoseasca, iar pe voi sa va conngeti de propria irezistibilitate. Astfel incat incepeti cu sauzplg, si nu cu consecintele - si va va reveni pofta de ata!\"



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024