mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli de piele - mai raspandite
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica » Boli de piele - mai raspandite
» Foliculita

Foliculita





Folicnlii pilosi pot suferi nu numai din cauza bacteriei microscopice. Seboreea, transpiratia excesiva care scade aciditatea pielii, inmultirea la suprafata pielii grase, umede a stafilococilor si streptococilor, la fel ca si a altor microorganisme patogene-toate acestea potdeveni cauza bolii. De obicei, pielea este inclinata catre o asemenea stare in cazul temperaturilor ridicate, dar si racirea puternica poate provoca foliculite.
Alte conditii care "predispun\" la purulenta sunt asemanatoare cu cele care provoaca eruptia acneica: tulburarea meolismului carbohidratilor, excesul de zahar in sange, afectiuni ale tubului gastro-intestinal si ficatului - adica tulburarea procesului de eliminare a toxinelor din organism si intoxicarea lui treptata. intr-un cuvant, pentru a nu te imbolna, trebuie sa nu te ener si sa te hranesti corect!
Foliculita este asemanatoare pe dinafara cu acneea -o inflamare purulenta a orificiilor foliculului piios: pe piele apare un clement rosu inflamat, in centrul caruia creste un fir de par subtire. Dupa cateva zile, continutul focarului de supuratie se usuca, umflatura scade, pe suprafata pielii ramane o coaja mica. sfaramicioasa, de culoare galben-maronie. Asemenea inflamatii apar acolo unde pielea este afectata de seboree - pe fata, pe gat pe pielea de pe gambe, coapse, antebrate. In cazul stoarcerii sau frecarii poate debuta inflamarea partilor mai profunde ale folicuiului. Atunci boala trece intr-un alt stadiu-sicoza vulgara. Cel mai adesea, acest lucru se intampla pe acele parti ale corpului unde cresc nu fire de par subtiri, ci unele mult mai groase si lungi - la subsuoara, pe frunte, in zona de crestere a mustatilor si barbii. Pielea se inroseste si se inflameaza, iar focarele purulente se aduna in grupuri. Pot aparea mancarimile si junghiurile.
Zonele foarte adanci ale foliculului sunt ocupate de un furuncul -el arata ca un nodulet cutanat de culoare rosu-inchis. El doare deosebit de tare trei-patru zile, apoi se sparge, din ei iese puroi, iar in a saptea zi, miezul mort al furunculului iese la suprafata pielii. Dupa aceea, pe locul pe unde a iesit
miezul apare o mica rana, care dupa ndecare lasa o cicatrice. Daca sunt multe furuncule si se unesc intre ele apare carbuncuhd - cateva inflamatii pe o baza comuna cu cateva ori fi ci i.
ZabaJuta (stomatita angulara) este o afectiune cronica provocata de un streptococ din cauza caruia la coltul ochilor si gurii apar inflamatii care dupa aceea se transforma in crapaturi dureroase.
Toate aceste afectiuni sunt asemanatoare prin evolutie si cauzele de aparitie cu acneea si se trateaza prin mijloace asemanatoare. ingrijirea pielii grase se face cu ajutorul mij loacelor cosmetice astringente. bactericide si puri licatoare. Peeling-urile cu folosirea inmuierii si ozonificarii pielii, cu curatarea consecventa in d pot fi facute frecvent - pana la trei ori pe saptamana. Deschiderea foliculilor purulenti se face cu atentie - cu un ac dezinfectat cu spirt astfel incat sa nu provoace infectarea celorlalte zone ale pielii si raspandirea foliculitei pe toata fata si corpul. Este important ca dupa aceea sa tratati rana si pielea din jurul ei cu apa oxigenata si solutii alcoolice cu galbenele, o solutie cu 2% acid salicilic. acid boric, se poate folosi talc, pudra pentru copii, ..Skinoren\". insa cauterizarea (darsonv aii zarea) cu un curent cu frecventa variabila este o metoda destul de eficienta. In cazul aparitiei cojilor se folosesc antibioticele si unguentele cu corticosteroizi. In timpul bolii trebuie etat spalatul - altfel infectia va cuprinde si alte portiuni de piele.
Foarte bine actioneaza folosirea ultrafonoforezei -undele de ultrasunete actioneaza asupra pielii umane astfei incat aceasta se incalzeste si dene penetrabila pentru introducerea preparatelor cosmetice si terapeutice. Epiderma inflamata este chiar mai receptiva la alternantele de ultrasunete decat cea sanatoasa - supuralia se calmeaza, procedura are efect antiseptic. In acelasi timp sub influenta ultrasunetelor, preparatele anliseboreice recomandate patrund in interiorul celulelor si au o actiune mult mai puternica. Sub actiunea lor se imbunatatesc procesele meolice, scade secretia de grasime. De aceea, ultrafonoforeza este unadintre cele mai active masuri in tratarea focarelor purulente.
Darsonvalizarea (actiunea generala asupra pielii si cauterizarea punctuala a elementelor inflamatorii prin impulsuri de curent variabil) intra, de asemenea, in tratarea zonelor seboreice. Dupa ea trebuie sa strangem porii cu masti antiinflamatorii speciale - cu argila, cu namol, cu azulen (pe baza de namol). Iar apoi, procedura se termina prin aceea ca pielea se acopera cu o crema speciala hidratanta, protectoare, care este recomandata pentru pielea grasa, cu tendinta spre formarea comedoanelor.
In perioada de remisie (perioada de refacere) trebuie efectuate zece proceduri de terapie cu microcurenti, cand cu ajutorul curentilor de amplitudine foarte mica, pielea se inmoaie si se incalzeste, iar dupa aceea, in ea sunt introduse substante care sa scada secretia de grasimi si continutul in general de grasime al pielii. Terapia cu mierocurenti poate fi inlocuita de curatare prin dezincrustare (indepartarea miezului elementelor inflamatorii si a dopurilor de grasime)-o dala ladoua saptamani. Curentul galvanic deschide porii pielii si extrage din ei excesul de grasime cutanata si comedoanele, iar dupa aceea electroforeza (introducerea de preparate terapeutice prin electrocurenti in profunzimea epidermei) face pielea mai moale si mai frumoasa.
Dupa ndecare se poate observa ca pe piele au ramas cicatrice - de ele va puteti ocupa cand infectia si procesul inflamator au fost innse. Si atunci scapati de urme si uitati fostele probleme ca pe un cosmar ingrozitor.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024