mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Meditatii
Index » Sanatatea familiei » Dependente » Meditatii
» Meditatie

Meditatie





vazut ca o dependenta poate fi o incercare de a raspunde unei game variate de nevoi si am mai vazut ca acele nevoi pot fi intelese in termenii tipologiei minte-trup. O persoana cu dominanta Vata poate bea din dorinta de a se relaxa. Pentru tipul Pitta bautura poate fi o oportunitate de a testa si demonstra propria maiestrie, in vreme ce pentru Kapha bautul poate fi o manifestare a depresiei si a retragerii de lume. Din perspectiva ayurdica, scopul meditatiei este diferit de celelalte, in ciuda credintei larg raspin-dite potrivit careia meditatia este in principal un mod de relaxare. De fapt, unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale meditatiei este puterea ei de a cuprinde stari psihice aparent disparate intr-o singura experienta - o experienta pe core o descriu ca atentie vigilenta relaxata.
Cuvintul relaxat poate parea destul de explicit, dor alerta? Alerta la ce? Pentru a raspunde la aceasta intrebare ar trebui sa ne oprim o clipa asupra felului in care mintea noastra opereaza de-o lungul vie tii de zi cu zi. Poate ca lucrul cel mai evident legat de modul in care lucreaza mintea noastra este faptul ca lucreaza permanenf. Un gind duce la altul, formind un lant care tine de dimineata pina seara. Amintiri, dorinte, aspiratii la placere si arsiunea fata de durere - pentru cei mai multi oameni, nu exista nici un moment de liniste interioara si chiar numai sugestia unei pauze in "fluxul constiintei\" poate parea un pic nspaimintatoare.
Desi sintem obisnuiti cu activitatea neintrerupta a mintii, mai exista o alta experienta pe care multi oameni au trait-o si, daca o intelegem pe aceasta, putem spune ca am inceput sa prindem intelesul alertei relaxate.
Acum incercati sa va amintiti cum e cind va treziti dintr-un somn adinc. Gnd deschideti ochii din-tr-un asemenea somn, s-ar putea sa ati nevoie de un moment pina sa va amintiti exact unde sinteti. Pret de o secunda sau doua s-ar putea sa nu stiti nici macar ane sinteti. Dar treptat, masinaria gindurilor incepe sa functioneze: personalitatea, amintirile, obligatiile pentru ziua care incepe, sentimentele pentru diferiti oameni din viata dumneavoastra - toate acestea revin. Totusi, nu putem nega faptul ca, pentru un moment, a existat un "tu\", care era cumva separat de tine. Era un "tu\" care exista ca un simplu observator, detasat de gindurile si sentimentele care te poarta de-a lungul zilei. Meditatia va poate ajuta in primul rind sa recunoasteti existenta acelui magic observator tacut si apoi sa ati acces la el in mod regulat. Treptat, ti invata sa folositi acea stare de alerta relaxata ca pe o busola interna sau ca pe un punct central, un loc al puterii din care influenta spiritului se poate raspindi in toate zonele vietii. Pe masura ce se intimpla, energia statica a mintii dumneavoastra din gindurile zilnice se va modela in armonia pura care este adevarata dumneavoastra natura.
De-a lungul anilor, numeroase studii ou demonstrat binefacerile meditatiei pentru oameni de toate conditiile si din toate mediile, de fa pacienti bolnavi de cancer la atleti profesionisti. Tehnica simpla, dar eficienta prezentata aici poate oa efecte benefice pentru readucerea echilibrului in sistemul dumneavoastra si pentru a va pune in contact cu un nil superior al sinelui.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024