mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Colangita acuta
Index » Patologia cailor biliare extrahepatice » Colangita acuta
» Morbiditate

Morbiditate


Share


Colangita acuta purulenta prezinta un risc major de dezvoltare a unei insuficiente pluriviscerale. Cele mai frecvente insuficiente sunt insuficienta renala si cea hepatica.
Insuficienta renala este determinata de puseurile septice colangitice, insotite de hipovolemie si actite de endotoxinele circulante, ce determina leziuni de necroza tubulara.
Insuficienta hepatica este direct proportionala cu prezenta abceselor hepatice determinate de intensitatea puseurilor colangitice si de etiologia obstructiei.
Ambele forme de insuficienta de organ pot fi prevenite prin reechilibrarea volemica adecta, antiobioterapie tintita si tratarea factorului obstructiv prin decomprimare biliara urgenta. (14)


MORTALITATEA

Mortalitatea - este determinata de caracterul benign sau malign al factorului obstructiv, de forma clinica a colangitei si de tarele asociate, aici incluzand si prezenta complicatiilor.In formele colangitice grave, cu insuficienta pluriviscerala, pacientii in rsta, tarati, mortalitatea se situeaza intre 5-l0% din cazurile prezentate.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia cailor biliare extrahepatice:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai