mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sunetul
Index » Boli si tratamente » Terapia prin sunete » Sunetul
» Natura sunetului

Natura sunetuluiSunetul face parte din viata. Din cele mai chi timpuri, oamenii au folosit sunetele pentru a transmite informatii despre lumea inconjuratoare si pentru a comunica intre ei. De la inceputul existentei noastre, inca inainte de a ne naste, suntem inconjurati de sunete, cum ar fi, de pilda, bataile inimii mamei si zgomotul inabusit al lumii din exterior.
Traim intr-o lume a sunetelor. Sunete pe care le auzim sau nu le auzim, sunete muzicale sau haotice, sunete ciudate sau familiare, sunete stresante sau placute, sunete care ne tulbura si sunete care ne vindeca. Capitolul de fata se doreste a fi o explorare a stiintei acestor sunete: modul in care ele sunt produse, transmise si percepute auditiv, precum si felul in care relatiile, proportiile si armoniile sunetelor muzicale se bucura de calitati ce sunt unirsale si reflecta modelele care exista pretutindeni in natura. Cunostintele referitoare la aceste baze stiintifice vor ajuta la intelegerea mai buna a modului in care sunetele sunt folosite in scopuri terapeutice.
Sunetul este miscare. Mai exact, sunetul este o miscare vibratorie produsa atunci cand obiectele sunt mutate dintr-un loc in altul sau cand se leagana, asemenea unei greutati de pendul. La nil fundamental, sunetul este miscarea atomilor si moleculelor. Sunetele determinate de obiecte - de la aripile delicate ale tantarului, pana la copacul doborat de furtuna - isi au originea in miscarea milioanelor de atomi si molecule din care sunt alcatuite respectile obiecte. De fapt, sunetele sunt produse de obiecte mici, de dimensiunile atomului, sau mari, ca o eta.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor