mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapia cu struguri
Index » Boli si tratamente » Terapia cu struguri si vinuri medicinale » Terapia cu struguri
» Strugurii, aliment-medicament

Strugurii, aliment-medicament







Strugurii au fost apreciati dintotdeauna pentru calitatile lor alimentare, dar si pentru cele curative. De-a lungul timpului proprietatile lor nutritive si terapeutice au fost bine determinate, descoperindu-se pana astazi formule si retete care pot ndeca multe boli grave si uneori greu traile. Prin consumarea lor si a sucului proaspat se realizeaza adevarate miracole. Aceste delicii alimentare, considerate pe drept cuvant "hrana e\", pot preveni si trata afectiunile cele mai diverse prin stimularea si intarirea sistemului imunitar.
Principiile active numeroase de care dispun ridica strugurii la rang de frunte in ierarhia fructelor. Aceste principii stau la baza multitudinii de proprietati nutritive si terapeutice ale strugurilor.
Strugurii sunt un aliment-medicament foarte usor digerabil, cu efect tonic-aperitiv energetic, remineralizant, tamini-zant, diuretic, antitoxic, stimulent si decongestionant hepatic, laxativ, colagog (favorizeaza eliminarea bilei), cu proprietati in reglarea functiilor meolice, eliminator al acidului uric. hipotensor si diminuator al colesterolului din sange. in Antichitate, medicii foloseau frecvent pielitele boabelor de struguri, cu sare, in tratamentul inflamatiilor plamanilor si ale ficatului.
Datorita insusirilor terapeutice pe care le au, strugurii sunt indicati pentru: anemie, demineralizare, surmenaj, convalescenta, sarcina, obezitate, artritism, reumatism, guta, litiaza biliara si urinara, intoxicatii, nefrite, azotemie, tulburari de digestie, dispepsii, atonii gastrointestinale, enterite, dermatoze, colesterolemie, ateroscleroza, hepatite, ataminoze, hemoragii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor