mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Erori medicale
Index » Boli si tratamente » Erori medicale
» Lsd

LsdTimothy Leary si Richard Alpert erau - la inceputul anilor \'60 -docenti la Universitatea Harrd, unul pentru stiinte sociale, celalalt pentru educatie. Tot atunci insa, ambii efectuau si niste studii indoielnice in privinta calitatii stiintifice. Leary si Alpert experimentau cu halucinogene care pe atunci nu erau inca ilegale. De la gigantul chimic Sandoz Pharmaceuticals\" primisera psilocibina si LSD, pe care nu le foloseau doar pentru experimentele lor, ci le imparteau si prietenilor, colegilor si studentilor lor.
Universitatii si celorlalti colegi nu Ie-a placut insa comportamentul prea libertin al celor doi membri ai facultatii. Ce nu gaseau la cei doi erau seriozitatea universitara necesara si constiinta unui scop bine determinat in cercetare. in afara de asta, tocmai incepusera sa fie impuse primele reglementari pentru experientele cu oameni in cadrul universitatilor. Astfel, in toamna anului 1961, intre Alpert, Leary si Universitatea Harrd s-a incheiat un acord conform caruia studentii nu mai aveau voie sa participe la experimentele cu droguri.
Deja in 1962 Leary si Alpert se saturasera definitiv de reglementarile universitare. Ei si-au fondat o asociatie proprie: Federatia Internationala pentru Libertate Interioara. Libertate interioara si pace probabil ca au gasit, dar de la universitate au fost concediati. Alpert, deoarece - in pofida acordului care stipula altce - a dat totusi unui student psilocibina, iar Leary pentru ca - din cauza experimentelor cu droguri pe propria persoana - lipsea in repetate randuri de la cursul pe care ar fi trebuit sa-l predea.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor