mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Erori medicale
Index » Boli si tratamente » Erori medicale
» Chiar daca un medic a lucrat multa vreme fara intrerupere, el poate inca - daca se concentreaza - sa atinga performante complete.

Chiar daca un medic a lucrat multa vreme fara intrerupere, el poate inca - daca se concentreaza - sa atinga performante complete.
Medicii care au lucrat 24 sau 30 de ore fara odihna nu mai pot reactiona si lua decizii corespunzatoare abil cu un coleg odihnit. Desigur ca in cazul unei interventii rapide - cum ar fi o operatie urgenta sau o incercare de readucere la viata - hormonii stresului tasnesc in inaltime si obliga corpul la concentrare si atentie depline. Dar aceasta stare nu poate fi mentinuta multa vreme. Dupa cate minute - in orice caz mult sub o ora -, oboseala se re instaureaza.
Conform diverselor studii, medicii care nu au dormit de 30 de ore reactioneaza tot atat de prost si lent ca si cum ar avea o promila de alcool in sange. Pana acum, este aderat, nu exista decat estimari si nu date sigure referitoare la numarul greselilor medicale care ar trebui puse in seama epuizarii ta locul de munca. Din toamna anului 2003 este totusi stipulata aplicarea noii legi a muncii. Dupa ce in alte tari ea este deja pusa in practica, sunt in sfarsit si in Germania prezute pauze obligatorii si perioade de refacere pentru medici.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor