mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» TULBURARILE SCHIZO-AFECTIVE

TULBURARILE SCHIZO-AFECTIVE






Acestea sunt tulburari episodice in care simptomele afective si schizofrenice sunt proeminente si prezente, in cadrul aceluiati episod al bolii, de preferinas simultan, dar cel putin cateva zile fiecare. Leg_tura lor cu tulburarile de dispozitie (afectivE) tipice (F30-F35) si tulburarile schizofrenice (F20-F24) este nesigura. Ele sunt date ca o categorie separata, deoarece sunt prea frecvente pentru a fi ignorate. alte stari in care simptomele afective sunt suprapuse sau sunt o parte a unei boli schizofrenice pre-existente, ori in care ele coexista sau alterneaza cu alte tipuri de tulburari delirante persistente, sunt clasificate la categoriile adecvate in cadrul F20-F29. Delirurile sau halucinatiile incongruente cu dispozitia (afectivA) in tulburarile afective (F30.2, F31.2, F31.5, F32.3, sau F33.3) nu justifica prin ele insele un diagnostic de tulburare schizo-afectiva.



Pacientii ce prezinta episoade schizo-afective recurente, mai ales cu simptome de tip maniacal, au de obicei o vindecare completa, si numai rareori dezvolta o stare defectiva.


INDREPTAR DIAGNOSTIC:
Un diagnostic de tulburare schizo-afectiva trebui pus numai atunci cand ambele simptome certe, schizofrenice si afective, sunt predominant simultane, sau fiecare predomina cateva zile, in cadrul aceluiati episod al bolii, si, ca o consecinta, episodul nu intruneste criteriile nici pentru schizofrenie, nici pentru un episod depresiv sau maniacal. Termenul nu trebuie aplicat la pacientii ce manifesta simptome schizofrenice si simptome afective in diferite episoade ale bolii. Este obisnuit0, de ex. la schizofrenici, sa prezinte simptome depresive ca o consecinta a episodului psihotic (vezi depresia post-schizofrenica, F20.4). Unii pacienti au episoade schizo-afective recurente, ce pot fi de tip maniacal sau de tip depresiv, sau o combinatie a celor doua. Altii au unul sau doua episoade schizo-afective raspandite intre episoade tipice de manie sau depresie; in primul caz tulburarea schizo-afectiva este diagnosticata adecvat; in cel de-al doilea, aparitia unui episod ocazional schizo-afectiv nu invalideaza diagnosticul de tulburare afectiva bipolara sau tulburare depresiva recurenta, daca tabloul clinic este tipic in alte privinae.








Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor