mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Moraxella (branhamella) catarrhalis
Index » Boli infectioase » Moraxella (branhamella) catarrhalis
» Tratament

Tratament







Tratamentul infectiei prezumti cu M. catarrhalis cu o combinatie penicilina-acid clavulanic pare a fi adecvat (eficient). Rezistenta la penicilina a aparut pentru prima data la Branhamella izolata la mijlocul anilor \'70, iar in prezent exista la 85% din tulpinile izolate clinic. Rezistenta este mediata de doua |3-lactamaze strans inrudite, BRO-l si BRO-2 (acronime derivate de l&Branhamella siMoraxella), care exista la 90% si respectiv 10% din tulpinile rezistente. Aceste enzime sunt acti impotriva penicilinei, ampicilinei si amoxicilinei, dar mai putin acti impotriva cefalosporinelor, in special a celor din generatia a IlI-a si se leaga avid de acidul clavulanic si sulbactam.

Cefalosporinele, in special cele din generatia a Ii-a si a IlI-a, sunt alternati eficiente. S-a demonstrat ca un tratament cu durata de 5 zile vindeca o infectie respiratorie, desi pentru sinuzita este necesara o perioada de tratament mai indelungata. Tulpinile izolate din Statele Unite sunt aproape toate sensibile la tetraciclina, eritromicina, trimetoprim-sulfametoxazol, chinolone si cloramfenicol, desi rezistenta la tetraciclina, mediata probabil de determinantii T si B, este in crestere in Europa si Asia si este documentata la doua tulpini din Statele Unite.
Dupa identificarea cocilor gram-negativi in frotiuri colorate Gram si identificarea finala prin culturi, alegerea antibioticului trebuie dictata de seritatea conditiei si prezenta potentiala a infectiei cu alte microorganisme. De exemplu, exacerbarea unei bronsite cauzate de Branhamella poate fi tratata cu tetraciclina sau trimetoprim-sulfametoxazol, dar la un pacient cu pneumonie, posibilitatea coexistentei unei infectii cu pneumococi rezistenti la aceste droguri dicteaza alegerea combinatiei ampicilina-sulbactam sau cefalosporine de generatia a IlI-a, cel putin pana sunt disponibile rezultatele culturilor.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai