mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiunile nervilor cranieni
Index » Endocrinologie si metabolism » Afectiunile nervilor cranieni
» Neuropatia trigeminala

Neuropatia trigeminala





O diversitate de boli in plus fata de cele mentionate mai sus pot afecta nervul trigemen. Majoritatea se manifesta cu pierderea sensibilitatii la nivelul fetei sau cu pareza a muschilor masticatori. Deerea mandibulei la deschiderea gurii indica pareza pterigoidienilor de partea in care deaza mandibula. Tumorile fosei craniene mijlocii (meningioamele), ale nervului trigemen (schwan-noamele) sau ale bazei craniului (tumorile metastatice) pot produce o asociere de semne motorii si senzitive. Leziunile sinusului cavernos pot afecta prima si a doua ramura a nervului trigemen, iar leziunile fisurii orbitale superioare pot afecta prima ramura (oftalmica). Anestezia corneana care le insoteste creste riscul de ulceratie (neurokeratita).


Anestezia obrazului poate fi singura manifestare a malignitatii sistemice. Rareori este intalnita o forma idiopatica de neuropatie trigeminala. Este caracterizata de o senzatie de amorteala si parestezii, uneori bilaterale, cu pierderea sensibilitatii in teritoriul trigemenului, dar fara pareza a muschilor masticatori. De obicei este urmata de recuperare, dar simptomele pot fi suparatoare timp de mai multe luni sau chiar ani. Lepra poate afecta neri trigemeni.
Spasmul tonic al muschilor masticatori, cunoscut sub denumirea de trismus, este un simptom al tetanosului ( modulul 146). Poate aparea de asemenea ca o reactie idiosin-crazica la pacientii tratati cu fenotiazine; gradele mai usoare pot fi asociate bolilor faringelui, ale articulatiei temporo-mandibulare, ale dintilor si ale gingiilor.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai