mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fitoterapie silvestra
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Fitoterapie silvestra
» Stejarul

Stejarul







Descriere: Arbore mare si ramuros, cu lemnul tare, cu frunzele adanc crestate, de un verde batand in negru, al carui fruct este ghinda. Stejarul este folosit de multa vreme in scop medicinal pentru proprietatile sale astringente, datorita continutului ridicat in tanin.


Se folosesc: Coaja - Cortex Quercus, si frunzele.

Indicatii terapeutice: Combate diareea, dizenteria, hemoragiile si astenia, are proprietati antitoxice si antiseptice asupra florei microbiene din stomac. Extern, vindeca boli de piele,ulceratii, degeraturi, hemoroizi , Fistule anale si actioneaza asupra transpiratiei excesive (a picioarelor).
Mod de administrare: Fiertura din coaja, obtinuta din 2 lingurite de ta la 200 ml apa, combate diareea si hemoragiile, and proprietati antitoxice si antiseptice asupra florei microbiene care a produs deranjamentul stomacal. Decoct (un pumn de frunze la 1 litru de apa), pentru hemoragii, hemoptizie, diaree, incontinenta de urina, cate 3 cani pe zi.
Din ghinda prajita si macinata se prepara o cafea care ajuta la normalizarea scaunului in diaree.
Extern, baile de coaja de stejar ajuta la vindecarea diferitelor boli ale pielii cu ulceratii, arsuri, degeraturi, hemoroizi si in transpiratia excesi a picioarelor si mainilor; decoct de scoarta macinata (15 g/l de apa) pentru gargara, angine, stomatite, gingivite; baile din coaja de stejar se mai recomanda pentru spalaturi ginale in leucoree.
Coaja de stejar intra in compozitia ceaiului antidiareic.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor