mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Remediile homeopatice trebuie pastrate in conditii speciale?

Remediile homeopatice trebuie pastrate in conditii speciale?






Este bine ca flacoanele cu remedii homeopatice sa fie depozitate in locuri intunecate si racoroase, tip camara. Nu este necesar sa fie tinute la frigider, temperatura prea mica poate dauna peliculei fine de substanta activa de la suprafata granulelor de lactoza.

Nu se depoziteaza alaturi de alte substante inten? mirositoare, precum mentol, camfor, produse petroliere, lacuri, vopsele etc, care le pot inactiva.

Termenul de garantie al unui flacon de remedii homeopatice este de 5 ani, dar de multe ori remediile homeopatice raman acti si pana la 10 ani de la preparare. Este cunoscut faptul ca o serie de flacoane cu remedii homeopatice pastrate in Muzeul Farmaciei din Sibiu, de pe vremea dr. Hahnemann (acum 200 ani) au prezentat activitate fizica la examinarea tip electronografie Kirlian (semn de reactivitate si prezenta de substanta activa).



31. PACIENTUL TREBUIE SA, CREADA, AZN TRATAMENTUL HOMEOPAT PENTRU CA ACESTA SA, ACTIONEZE?

Nu, pacientul nu trebuie neaparat sa creada in tratament. Rezultatele cele mai bune le am in practica zilnica cu tratamentul copiilor, al sugarilor si uneori chiar al animalelor. Nici una din aceste categorii nu intervine prin factorul constienta in cursul tratamentului, iar acesta functioneaza de fiecare data cand remediul homeopatic este corect indicat. Marturie stau zecile de mamici care au observat reactia copiilor la remediile homeopatice.



Cat despre pacientii adulti, daca exista prejudecati mari contra tratamentului homeopat, atunci ei pot sa nu ofere informatiile de care homeopatul are nevoie pentru o prescriere de calitate si atunci, involuntar, isi saboteaza sansele de vindecare.

Este bine ca pacientul sa aiba incredere in medicul care-l trateaza si in metoda pe care acesta o foloseste, dar in homeopatie nu este ceva obligatoriu sau indispensabil. Multi necredinciosi" au denit prieteni ai homeopatiei dupa ce au simtit pe propria piele sau au vazut in familie efectele tratamentului homeopat.



32. SE FOLOSESC ACELEASI DOZE PENTRU ADULTI SI PENTRU COPII?

Mecanismul de actiune al remediului homeopatic nu este unul chimic, datorat cantitatii de substanta inghitita odata, ci este mai degraba un

mecanism fizic, datorat calitatii acestei substante. Cu alte cuvinte, cu fiecare doza de remediu homeopat, care este aceeasi, indiferent de varsta pacientului, se stimuleaza reactia organismului.

Daca copilul ia 3 granule sau tot flaconul de granule odata, pentru organism efectul este aproape acelasi (ca si cum s-ar administra o singura doza). Este insa mult mai economic sa se administreze doza prescrisa de medic.



Nu incercati sa luati mai multe granule, sperand la un efect mai puternic. Remediile homeopatice nu actioneaza in acest fel. Dozele sunt asemanatoare, atat pentru adult, cat si pentru copil, difera numai frecnta de administrare si dilutia remediului (cifra de pe eticheta).



Acestea sunt silite de medic si trebuie respectate.

De cele mai multe ori, doza (adica o adminstrare a unui remediu homeopat) este de 3 granule (care sunt mai mari, cat un bob de piper) sau 8-l0 globule (foarte marunte). in cazul globulelor, se administreaza de regula un fund de capacel acoperit cu globule pentru o doza (o administrare). In cazul formei lichide, cel mai frecnt se prescriu 5 picaturi in putina apa odata (pe o doza).

Medicul homeopat poate decide modificarea dozelor prezentate mai sus, in functie de pacient si de afectiunea acestuia.



Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Homeopatia in tratamentul cancerului
Medicamente homeopate anti cancer