mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimentatia copilului
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Alimentatia copilului
» Urticarie pe tatpi, ca niste basici mari. ce se poate face ?

Urticarie pe tatpi, ca niste basici mari. ce se poate face ?







Are o urticarie, destui de des intalnita la rsta aceasta. Din pacate, se repeta si poate dura pana la 6 ani. in-ir-ader, incepe cu niste blande\" reliefate, cu o mica papila rosie in mijloc ; blanda paleste in cate ore, insa papila creste in cula. Pot fi numai cate, dar si zeci sau chiar si sute, pe oricare parte a pielii, cu preferinta pentru fese si partea inferioara a trunchiului. Pe palme si pe talpi, unde pielea e mai groasa.

Veziculele pot avea cati centimetri diametru, fiind pline cu un lichid opalescent. Este foarte neplacut, chiar chinuitor pentru copil, deoarece eruptia este foarte usturatoare si produce mancarimi, mai ales la caldura patului, noaptea. Copilul se scarpina intens, deoarece ruperea culelor il linisteste, dar, in acelasi timp, acestea se pot infecta.
Care este cauza ? Copilul poate fi constipal sau sa aiba o colita de fermentatie sau de putrefactie, cu muco-zitati in scaune ; absorbtia toxinelor din intestin poate provoca eruptia. Raspunzator ar mai putea fi si excesul de cereale din mancare sau fructele foarte acide (porlocale, lamai etc). Noi suntem de parere ca mai ales grasimile : sunca, slaninuta, painea prajita in grasime, untura de peste, cacao si ciocolata ar fi mai vinote.
Tratamentul consta in regim de evitare a fructelor acide si alergene ca : fragi, zmeura, capsuni, portocale., lamai, evitarea carnii de porc, a cerealelor in exces, ciocolata, cacao, ciorbele grase, sosurile grase, prajelile in untura, albusul de ou care este la fel de daunator. Medicul recomanda : mixturi calmante, antiseptice care usuca, pe langa tratamentul intern cu calciu. Avii sau Sandosten ; este buna si o lingurita de bicarbonat, dizolta intr-o cescuta cu ceai dulce, luat intre mese. Nou : ZADITEN'KETOTIFEN, picaturi. Atentie ! Tavegyl nu se da sub 6 ani rsta !



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024