mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Dependenta de alcool
Index » Sanatatea familiei » Dependente » Dependenta de alcool
» Pericolele alcoolului

Pericolele alcoolului


Share

Alcoolul poate fi considerat atit bautura, cit si drog. De fapt, alcoolul este de departe cel mai folosit drog din Statele Unite. Un studiu important arata ca alcoolul reprezinta cauza a 85% dintre problemele de dependenta din Statele Unite. in plus, dole demonstreaza ca aproximativ 13,5% din americani au simptomele diagnosticului de alcoolic sau de dependent de alcool la un moment dat in ata lor.
Consecintele acestor statistici sint foarte grave atit la nivel indidual, cit si la nivel social. Anumite forme de cancer, de exemplu, sint in mod deosebit asociate cu consumui in exces de alcool. 75% din de-cesurile datorate cancerului de esofag sint legate de consumul de alcool. Cancerul de ficat este, de asemenea, o complicatie frecventa in afectiunile acestui organ, boala produsa de consumul excesiv de alcool. Tot din cauza consumului prelungit de alcool pot rezulta distrugerea stomacului, a pancreasului, a intestinului subjire, precum si deteriorari ale functionarii sistemului nervos. O lista detaliata a nenorocirilor produse in corp de abuzul de alcool s-ar intinde pe mai multe ini, la fel ca si o lista a costurilor de tratament.


Pericolele alcoolului nu sint limitate la efectele sale biochimice. Desi in ultimii ani s-au facut progrese semnificative, se cunoaste legatura dintre consumul de alcool si accidentele rutiere; aproximativ ju-matote din numarul mortilor in accidente de autovehicule se datoreaza inca alcoolului. In pius, aproximativ 30 000 de oameni sini ucisi anual in urma accidentelor de vehicule nemotorizaie de diferite tipuri. E de retinut faptul ca aceste cifre nu se refera doar la ctime care sint literalmente imbibate cu alcool. Practic orice uz de alcool creste serios sansele de ranire accidentala.
Problemele cauzate de abuzul de alcool sint extrem de semnificative si la un nivel mai putin tragic. De exemplu, bautura este o cauza frecventa o insomniei. Obezitatea poate fi, de asemenea, asociata cu alcoolismul, la fel si o forma de anorexie care este raspindita in rindul alcoolicilor, acestia extragindu-si intreaga energie zilnica din consumul de alcool. Mahmureala, de asemenea, poate fi neplacuta si, in ciuda faptului ca se cunosc numeroase leacuri babesti pentru aceasta stare, mecanismul biologic exact al unei mahmureli nu este inca bine cunoscut.


Va repet faptul ca aceasta este numai o scurta prire aruncata in infernul pedepselor care il asteapta pe un consumator inrait de alcool. E important totusi sa studiem mai atent ce inseamna un astfel de consumator si diferenta care trebuie facuta intre un bautor si un alcoolic.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai