mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
dictionar


Ghid medical
Index » Plante de apartament
» Fiziologia plantelor

Fiziologia plantelor





Atunci cand se defineste si se descrie o planta, se puncteaza automat acele trasaturi care reprezinta diferente intre regnul animal si cel getal. Aceasta este probabil consecinta faptului ca omul, reprezentant al regnului animal, are tendinta de a-si a propria morfologie si fiziologie cu cea a organismelor getale. Dintre diferentele frapante se remarca, in cazul regnului getal, imobilitatea si absenta organelor de simt specifice. Diferenta principala consta insa in modul de nutritie, tntr-adevar, plantele rzi sunt singurele vietati care utilizand un numar mic de substante anorganice disponibile in mediul in care traiesc, sunt in masura sa produca substante organice (glucide, lipide, proteine etc.) care le sunt utile nu numai lor, dar si animalelor care nu si le pot sintetiza singure. Sunt suficiente apa, dioxidul de carbon si cateva saruri anorganice pentru ca, folosind energia luminoasa a soarelui, sa se poata realiza fotosinteza clorofiliana, cel mai important proces chimic ce se desfasoara in interiorul partilor rzi ale plantelor.
Spre deosebire de animale, plantele nu au nevoie pentru a-si procura hrana de vaz, auz, mobilitate si nu trebuie sa intreprinda alte actiuni (de exemplu, sa vaneze); prin urmare, ele nu au aparat locomotor, sistem nervos, aparat digestiv. in consecinta, o planta este mult mai simpla decat un animal: aceasta nu inseamna ca se comporta ca o forma de viata mai putin evoluata ci doar ca, descoperind modul de a-si prepara singura hrana, are nevoie de mai putine lucruri.

Capacitatea organismelor getale de a-si prepara hrana are o importanta deosebita in biologie. Sunt
definite autotrofe (de la cuvintele grecesti auto -. prin Sjne insusi\"; trefo = "nutritie\") organismele care se hranesc exclusiv cu substante anorganice destul de simple; heterotrofe tde la cuvitele grecesti eteros = "altul\"; trefo = "nutritie\") sunt organismele care au nevoie pentru a se hrani de substante organice bogate in energie, ea&orate si sintetizate de organisme autotrofe. Sunt autotrofe toate tele rzi, algele albastre si unele specii de bacterii; sunt heterotrofe oate animalele, ciupercile si majoritatea speciilor bacteriene. Toate urgani


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Plante de apartament:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai