mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Colita pseudomembranoasa
Index » Patologia chirurgicala a colonului » Colita pseudomembranoasa
» Tratament

Tratament


Share

Pentru a avea succes, terapia trebuie instituita imediat si agresiv, bazata pe diagnosticul clinic, fara a astepta rezultatele examenelor bacteriologice.
Coloratia Gram, efectuata prin prelevare copro-logica, pune in general diagnosticul prin prezenta de coci gram-pozitivi.
Principala directie a tratamentului o constituie corectarea pierderilor hidro-electrolitice si plasma-tice, sub atenta monitorizare a semnelor vitale si a presiuni* venoase centrale.
Trebuie oprit orice tratament antibiotic pe care il primea bolnavul.
Se r administra antibiotice specifice agentului microbian implicat (in general Stafilococus aureus sau clostridii). Administrarea se va face intravenos inn doua doze la interval de 12 ore (in ultima vreme se vehiculeaza din ce in ce mai des ideea prizei unice de antibiotic).
Corticoterapia reprezinta o alta directie obligatorie a tratamentului. Este preferat ACTH i.m. in doza de 40 U la 8 ore initial, cu scaderea dozei ulterior, durata tratamentului fiind de 3-7 zile (3).
Pentru resilirea echilibrului florei colonice se folosesc clismele saline.In general daca pacientul raspunde la tratament, raspunsul este rapid, in primele 24-48 ore. Daca nu, starea bolnavului va elua rapid catre exitus.Tipareste Trimite prin emailloading...Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala a colonului:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai