mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Monitorizarea functiei neuromusculare
Index » Monitorizarea in chirurgie si terapie intensiva » Monitorizarea functiei neuromusculare
» Criterii clinice ale unei treziri corecte

Monitorizarea functiei neuromusculare


Introducerea in practica anesteziologica umana a blocantelor neuro-musculare a fost urmata de cautarea unei posibilitati de masurare (monitorizare) a gradului de afectare a functiei neuro-musculare, realizata de aceasta categorie de droguri anestezice. Dinamometrul a fost primul aparat pentru determinarea puterii de strangere a mainii. Au mai fost folosite si alte metode, cum ar fi masurarea efortului voluntar maxim de contractie a muschilor drepti abdominali. Alti autori au imaginat metode de masurare a activitatii respiratorii, apeland la spirometrie (minut volumul, capacitatea vitala sau capacitatea inspiratorie maxima). Bendixen a masurat forta inspiratorie (presiunea negativa dezvoltata impotriva unui circuit inchis), pentru a determina prezenta sau absenta efectelor reziduale ale blocantilor neuro-musculari. Cea mai folosita metoda clinica a fost capacitatea bolnavului de a ridica voluntar capul la comanda anestezistului, metoda ce a plecat de la observatia ca musculatura gatului este afectata de miorelaxante inainte de musculatura respirarorie. Metodele care apeleaza la contractia musculaturii voluntare nu au nici o valoare intraanestezic, iar cele care fac apel la masurarea variabilelor respiratorii dau erori mari datorita administrarii de mor-finice, hipnotice, anestezice inhalatorii care singure sau impreuna deprima functia respiratorie.

Share


loading...


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniMonitorizarea in chirurgie si terapie intensiva:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai