mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Aromatele
Index » Dieta nutritie » Aromatele
» Ienuparul

IenuparulSinonime: Jneapan, bradisor, anaperi, ceatina, archis, bradul ciumei. Parti folosite; Bacele uscate, guma, esenta, frunzele, lemnul. j Habitat: Originar din bazinul mediteranean, din nordul Europei, America de Nord, sudul Asiei. Creste pe soluri uscate, calcaroase, in desisuri si pe coastele muntilor.

Bacele ienuparului sint utilizate drept condiment, pentru asezonarca sosurilor, fripturilor, pestelui, vinatului sau verzei murate. Prin distilare, din ele se obtine rachiul de ienupar, precum si ginul englezesc. Bacele sint salutare impotriva veninului, inclusiv a celui de vipera.
Ienuparul intareste vederea, dar si stomacul. Decoctul din frunze are un efect depurativ si confera un miros placut respiratiei.
Bacele de ienupar provoaca o transpiratie usoara si parfumata; de asemenea, contribuie la eliminarea calculilor urinari.
Vinul alb in care au fiert virfuri de ramuri de ienupar este deosebit de diuretic si favorizeaza eliminarea acidului uric si a altor toxine care impovareaza organismul. Acelasi vin suprima efectele dureroase ale reumatismului, gutei, artri-tismului, sciaticii si paraliziei; totodata, vindeca rapid hidropizia.
Aplicat sub forma de masaj, uleiul esential de ienupar asociat cu uleiul de alune calmeaza si suprima durerile produse de reumatism, sciatica sau lumbago, precum si durerile musculare. Aceste dureri pot fi calmate si prin aplicarea, pe locul bolnav, a unei bucati de vata imbibati cu ulei esential de ienupar.

Aplicatii


Hidropizie - Obezitate

Celulita


Afectiuni urinare ji

genito-urinare \' Albuminurie


Blenoragie

Ca leu li


Colibaciloza

Cistita


Inflamatie

Nefrita


Oligurie Sifilis Prostatism Afectiuni ale

stomacului


Dispepsie\'

Inapt\'tenta

Proprietati

Antircumatismai


Antiseptic

Aperitibr /> Carminatibr /> Depuratibr /> D cod o ram


Diaforetic

Digestibr /> Diuretic


Emenagog

FebrifugIntaritor


Rube liant

Stomahic


Sud ori fie

TonicTipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor