mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Complicatii postoperatorii precoce sl tardive in chirurgia abdomenului
Index » Complicatii postoperatorii » Complicatii postoperatorii precoce sl tardive in chirurgia abdomenului
» Tabloul clinic

Complicatii postoperatorii precoce sl tardive in chirurgia abdomenului


Hemoperitoneul postoperator pastreaza aceleasi caracteristici descrise la complicatiile postoperatorii imediate, iar tulburarile de hemostaza prin cauze generale, care duc la hemoragii postoperatorii, au fost dezbatute separat intr-un subcapitol anterior. Coleperitoneul postoperator. Cauzele cole-peritoneului postoperator sunt multiple: deraparea ligaturii sau a agrafelor de pe cistic, datorita unor defectiuni tehnice sau a unui obstacol cu hipertensiune pe coledoc; necroza de bont cistic; desirarea suturii de etansare a tubului Kehr sau deraparea accidentala, precoce, a acestui tub; canale biliare aberante, ramase libere; leziuni intraoperatorii ale patului vezicii biliare, ale capsulei sau ale parenchi-mului ficatului; fistule biliare neidentificate sau incorect drenate dupa rezectii de ficat, chisturi hida-tice, dupa suturi hepatice cu biliostaza insuficienta; punctii si alte leziuni instrumentale sau electrice ale coledocului; fistule ale anastomozelor bilio-diges-tive. Sunt cunoscute, de asemenea, perforatiile li-tiazice ale vezicii biliare si, mai ales, ale coledocului. Uneori, coleperitoneul apare in doi timpi, mai ales dupa leziuni electrice ale canalului cistic sau ale hepatocoledocului, urmate, la cateva zile, de perforatie si fistula biliara. Un drenaj corect si eficient poate evita un coleperitoneu (8, 14, 16).





Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor