mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Hipotermia
Index » Boli » Hipotermia
» Diagnostic

Diagnostic







Termometrele orale sunt frecvent calibrate pana la minimum 34,4°C. Masurarea corespunzatoare a temperaturilor joase necesita folosirea unui termometru capabil de a citi valori de pana la 15°C sau, preferabil, o sonda cu un termocuplu rectal introdus cel putin 15 cm. Credibilitatea unei termografii timpanice in infrarosu in aceasta situatie nu a fost silita. Prin urmare, cand se obtine o temperatura corporala initiala de 35°C sau mai putin, este important sa masuram din nou in mod corespunzator temperatura centrala.
Date de istoric, cand sunt disponibile, ajuta frecvent la determinarea cauzei si duratei hipotermiei. Conditiile medicale preexistente, tratamentele urmate, mediul de acasa si durata si severitatea expunerii trebuie sa fie cunoscute in mod cert. Din cauza vasoconstrictiei, tensiunea arteriala poate fi greu de obtinut in lipsa ecografiei Doppler. Puls oximetria are valoare mica din aceleasi motive. Dole unor traumatisme si ale unor conditii medicale coexistente trebuie cautate cu atentie. Ingestia de alcool (care poate fi detectat in respiratie) este un factor aditional frecvent. Functia neurologica poate varia de la starea de alerta la cea de obnubilare si se coreleaza cu severitatea hipotermiei. Semne focale gasite la examinarea neurologica trebuie sa indemne la inceperea unor investigatii pentru leziuni specifice intracraniene.


Evaluarea initiala de laborator trebuie sa includa un profil biochimic complet [electroliti, uree sanguina (US), creatinina, calciu, fosfor, magneziu, glucoza, functie hepatica], masurarea nivelurilor amilazei, hemoleucograma completa, timpul de protrombina si timpul partial de tromboplastina (PT/PTT), electrocardiograma, radiografia toracica, sumarul de urina, analiza gazelor sanguine arteriale si screening-ul toxicologic. Hemo- si urocultura trebuie obtinute din cauza prevalentei relatimari a bacteriemiei si sepsis-ului la pacientii hipotermiei (aproximati40% intr-un spital urban). TSH-ul seric trebuie masurat la majoritatea, daca nu la toti, pacientii hipotermiei, pentru estimarea hipotiroidiei. Studii imagistice corespunzatoare (tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara) trebuie obtinute cand se suspecteaza un traumatism sau o leziune cerebrala. Concentratia gazelor sanguine arteriale este de obicei analizata la 37°C si nu trebuie corectata in functie de temperatura corpului.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor