mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tulburari nervoase
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Tulburari nervoase
» Anxietatea

Anxietatea







Descriere. Este o grija cu privire la un eveniment, la viitor sau in legatura cu ceva neprecizat, care tulbura mintea si o tine intr-o stare de neliniste dureroasa, insotita de o senza-paratoare de apasare in apropierea inimii (Webster). Ea se insoteste de o tulburare emotionala, de o tensiunea arteriala" class="alin2">tensiune nerasa, oboseala mentala si de simptome psihosomatice (functionale), implicand sistemul ners autonom. Simpto-mele psihosomatice pot conduce la imbolnaviri serioase ca hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral, boli de inima, etc. Modalitatea cea mai buna de a stapani anxieta-tea este increderea in harul divin. Urmeaza o serie de citate din scrierile lui Ellen White cu privire la anxietate.


\"Dumnezeu nu condamna prudenta si prevederea in folosirea lucrurilor acestei vieti, dar grija febrila si anxietatea exagerata cu privire la lucrurile lumesti nu sunt in acord cu inta Sa\" (Counsels on Stewardship, . 159). \"Si fiindca iubirea lui Dumnezeu e asa de mare si vesnica, bolnavii trebuie sa fie incurajati sa se increada in El si sa fie veseli. A-si face cineva griji, aceasta aduce slabire si boala. Daca ne ridicam deasupra descurajarilor si intristariis,atunci putem sa ne capatam sanatatea mult mai usor\" (Divina Vindecare, .164).

\"Simtamintele de insatisfactie si murmurele de nemultumire sunt cele care imbolnavesc aproape la toti trupul si mintea. Ei nu au pe Dumnezeu, ei nu au speranta care trece dincolo de perdea, care este o ancora pentru suflet, sigura si neclintita. Toti cei care au aceasta speranta sunt curatiti dupa cum El este curat. Acestia sunt eliberati de dorinte nepotolite, de geri si de nemultumire, ei nu cauta sa vada in lucruri numai partea intunecata si nu-si creeaza necazuri imaginare. Dar vedem multi care anticipeaza timpul stramtorarii; anxietatea este inscrisa asupra fiecarei trasaturi; ei par ca nu gasesc nici o consolare, ci cauta permanent plini de teama niste rele inspaimantatoare. Unii ca acestia II dezonoreaza pe Dumnezeu si discrediteaza religia lui Hristos. Ei nu au o dragoste adevarata nici pentru Dumnezeu, nici pentru cei care-i inconjoara si nici pentru copin lor. Trairile lor interioare au devenit morbide. Dar distractiile frile nu r indrepta niciodata mintea unor astfel de oameni. Pentru a fi fericiti, ei au neie de influenta transformatoare a lui Dumnezeu. Ei trebuie sa fie ajutati de medierea lui Hristos ca sa descopere mangaierea divina si deplina\" (Testimonies, i. 1, . 566). \"Nu se varsa nici o lacrima fara ca Dumnezeu sa nu fi luat cunostinta de ea. Nu exista zambet pe care El sa nu-l fi vazut. Daca noi am crede acestea pe deplin, atunci toate ingrijorarile noastre neintemeiate ar disparea\" (Calea catre Hristos, .78).



\"Nu trebuie sa va istoviti singuri cu ingrijorari sacaitoare si griji inutile. Savarsiti munca zilei respective, facand credinciosi lucrul pe care providenta lui Dumnezeu vi 1-a desemnat, si El Se va ingrij* de i. Isus va adanci si va largi binecuvantarile astre\" (Festimomes, i, 2, . 576). \"In increderea permanenta in Dumnezeu exista siguranta, acolo nu va fi teama de nenorociri viitoare. Grija aceasta imaginara si nelinistea r inceta. Avem un Tata ceresc, care Se ingrijeste de copin Sai si care vrea si chiar face ca harul Sau sa fie suficient in orice vreme de neie. Cand luam in mainile noastre conducerea lucrurilor care ne privesc si depindem de propria noastra intelepciune pentru succes, putem foarte bine sa ne ingrijoram si sa anticipam pericolul si pierderea, pentru ca ele r veni cu siguranta asupra noastra\" (Testimonies, i. 2, . 72). 2. Asa dupa cum s-a aratat deja, anxietatea creeaza ea insasi probleme. Vom discuta in cele ce urmeaza despre tensiunea nerasa, despre durerea de cap si despre insomnie.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor