mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» Gonoreea

Gonoreea






Gonoreea este o infectie bacteriana extrem de contagioasa care poate fi transmisa prin sex anal, vaginal sau oral. Frecventa cazurilor de gonoree este mai ridicata la adolescentele active sexual. Infectarea poate avea loc in cervix, vagin, uretra, rect sau gat.
Deoarece 80% din infectarile cu gonoree din adolescenta produc putine simptome la femei, deseori trec neobservate. O infectie a cervixului nedetectata si netratata se poate raspandi in trompele uterine si poate produce abcese in trompe si ovare. Acest process cauzeaza crestarea trompelor uterine, care poate degenera in sarcina ectopica (o sarcina care are loc in afara uterului, de obicei, intr-o trompa uterinA), infertilitate si o durere pelviana persistenta.


La barbati gonoreea poate duce la infertilitate.
O femeie gravida, care este infectata cu gonoreea. O poate transmite copilului in timpul nasterii, cauzand orbirea si infectii serioase, cum ar fi meningita. Pentru a preveni orbirea, datorata gonoreei, la nou-nascuti este necesar ca ochii acestora sa fie tratati cu picaturi cu nitrat de argint sau cu un unguent antibiotic. Majoritatea femeilor insarcinate sunt testate de gonoree la prima vizita prenatala la doctor. Daca esti insarcinata, ai un nou partener sexual sau mai multi, ar trebui sa fii testata. Daca este necesar, trebuie sa fii tratata de gonoree in timpul ultimului trimestru al sarcinii, pentru a evita infectarea nou-nascutului in timpul nasterii.
Simptomele
Simptomele gonoreei, daca exista, de obicei, apar de la 2 la 10 zile dupa expunerea la bacteria cauzatoare a bolii. La femei simptomele sunt deseori usoare sau inexistente. Cand apar, simptomele initiale include o scurgere verde sau galben-verzuie din vagin sau rect si o senzatie arzatoare sau de mancarime in timpul urinarii.
Cele mai intalnite simptome la barbati sunt o scurgere usoara de puroi din penis si o senzatie arzatoare sau de mancarime in timpul urinarii.
Daca observati ca partenerul are o scurgere groasa si laptoasa din penis (care nu are loc in timpul ejaculariI) nu faceti contact sexual cu el (vaginal, anal, oraL) si vizitati un doctor cat mai repede. Si partenerul vostru trebuie sa faca o vizita la doctor pentru tratament. Ar trebui sa anuntati si pe alti parteneri de sex pe care i-ati avut. Gonoreea netratata se poate raspandi prin sange si alte organe ale corpului vostru, infectand articulatiile, valvele inimii sau creierul, cauzand artrita grava, boli de inima sau deteriorari ale creierului. In aceste cazuri simptomele pot include febra, durere grava in zona pelviana, dureri abdominale, dureri de spate si nevoia de a urina mai des, umflaturi in glandele din zona genitala, urticarie in orice zona a corpului, dureri de gat sau dureri ascutite in partea superioara a abdomenului sau in umeri. Daca aveti febra, frisoane, urticarie sau dureri articulare adresati-va imediat unui doctor.


Diagnosticarea
La femei gonoreea este, de obicei, diagnosticata, prin testarea in laborator a unei mostre de cellule din secretiile cervicale.
La barbati se foloseste acelasi test de laborator, dar printr-o mostra de scursura din penis.
Cateodata un doctor poate pune un diagnostic prin examinarea unei mostre de scursura la microscop.
Tratamentul
Gonoreea poate fi vindecata prin antibiotice luate pe cale bucala. Tu si partenerul tau ar trebui sa va tratati in acelasi timp pentru a evita infectarea reciproca. Daca infectia reapare dupa ce ati fost tratati, ar putea insemna ca unul dintre voi nu a luat medicatia cum a fost prescrisa, ca antibioticul nu este eficient impotiva tipului de gonoree cu care sunteti infectati sau ca unul dintre voi are contact sexual cu alta persoana (infectatA). Ar trebui sa discutati intre voi si sa stabiliti cauza. Apoi ar trebui sa va tratati din nou.
Pentru a se asigura ca antibioticele au avut efectul scontat doctoral ar putea recomanda un control la aproximativ 2 saptamani dupa primul. Daca infectia s-a raspandit in trompele uterine si/sau ovare sau bacteria a patruns in sange, ar putea fi necesara spitalizarea si injectarea intravenoasa a antibioticelor.






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor