mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Alte afectiuni
Index » Afectiuni ale pancreasului » Alte afectiuni
» Pancreasul septat

Pancreasul septatPancreasul septat apare atunci cand partile embriologice ntrala si dorsala ale pancreasului fuzioneaza, astfel incat drenajul pancreatic se face in principal prin papila accesorie. Pancreasul septat constituie cea mai frecnta varianta anatomica pancreatica congenitala umana. Datele actuale arata ca aceasta anomalie nu reprezinta un factor predispozant pentru dezvoltarea pancreatitei. Totusi, asocierea dintre pancreas divisum si un orificiu accesoriu mic poate determina o obstructie de canal posterior. Scopul este identificarea acestui grup de pacienti cu patologie ductala posterioara.

Canularea duetului dorsal prin CPER nu este la fel de usoara ca si canularea duetului ntral. Pacientii cu pancreatita si pancreas septat, demonstrat prin CPER, trebuie tratati prin masuri conservatoare, inclusiv tratament enzimatic substitutiv. Multi dintre acesti pacienti au o pancreatita idiopatica, fara legatura cu pancreasul septat, si vor raspunde favorabil la tratamentul substitutiv enzimatic. Interntia endoscopica sau chirurgicala este indicata numai atunci cand metodele mai sus mentionate esueaza. Daca se poate evidentia o dilatare marcata a canalului pancreatic dorsal, trebuie efectuata decom-presia ductala chirurgicala. Tratamentul adecvat pentru pacientii fara dilatatie nu a fost bine precizat. Trebuie subliniat faptul ca aspectul la CPER al pancreasului septat, constand intr-un canal ntral de calibra mic, cu arborizatii, poate fi confundat cu un canal pancreatic comun obstruat, secundar unei mase tumorale.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Afectiuni ale pancreasului:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai