mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Leacuri populare
Index » Plante medicinale » Leacuri populare
» Scoarta pe cap - dureri de cap - dureri de cap nervoase

Scoarta pe cap - dureri de cap - dureri de cap nervoase


Share
O fata de taran imi povestea ca aproape de doi ani avea bube mici pe pielea capului, ba si pe fata intreaga, cand mai mari, cand .. mai marunte. Sub par i se formasera bube multe, mai mari sau mai mici, din care iesea un lichid. Adeseori o manca pielea .si simtea o fierbinteala continua. A intrebuintat multe medicamente, cu deosebire de purgative, dar nu s-a putut vindeca.
Prin cura de apa s-a restaurat in sase saptamani. I-am recomandat sa intrebuinteze cura de apa, timp de trei saptamani, in modul urmator : 1) Sa se spele saptamanal de trei ori, noaptea, trupul intreg si apoi sa se culce iarasi, 2) Sa imbrace de doua ori pe saptamana o camasa udata in apa sarata, 3) Sa intrebuinteze aburi la cap o data pe saptamana. Pentru a se insanatosi si a se intari pe deplin, sa intrebuinteze in urmatoarele trei saptamani urmatoarea cura : Sa imbrace in fiecare saptamana o data o camasa uda si sa se spele pe tot trupul o data sau de doua ori. Ca medicament sa ia pe fiecare zi, de doua ori, 20 picaturi de extract de sinistru intr-un pahar de apa.Dureri de cap
Un domn din clasele inalte avea o durere de cap deosebita, incepand regulat dimineata la ora 7 si incetand seara, la asfintitul soarelui. Durerea era asa do mare. incat nu putea sa citeasca nici lucruri usoare, cu atat mai putin putea sa se ingrijeasca de agendele de scris ce i le impunea profesia sa. in timpul noptii nu simtea nici o urma de durere, care parea ca disparea, fireste, cand nu se ocupa spiritual. Locul care-l durea era in partea stanga a fruntii Durerile ii atacau nu numai capul, ci si corpul intreg, astfel ca . omul se sfarsea vazand cu ochii. Cu sanatatea fetei ii pieri si forta Cei mai renumiti medici fura consultati, ba domnul nostru a cercetat si un institut de hidroterapie, dar fara nici un succes. Ca ultima incercare medicii il trimisera pe pacient la Meran, de unde se intoarse acasa, cum parea, insanatosit. Rudele il salutara cu bucurie si le parea bine ca s-a insanatosit. Dar a doua zi dimineata, la ora 7, vechiul si misteriosul sau oaspete boala, se reintoarse in acelasi loc al durerii. O tanguire si gere cuprinse casa intreaga ; acum era mare neie de un sfat bun ! Niste cunoscuti ii amintira cura de apa si in cele din urma se decisera a face o incercare. Boierul arata rau bolnav la fata si era slabit. Descriindu-mi durerile, mai spuse ca rareori se afla fara guturai si poseda putina caldura naturala. Toate acestea se atribuiau unui accident ce-l suferise cu multi ani inainte. Oricare ar fi cauza, imi zise terminand, sa-i tratez caci ii cunosteam starea acum.

Fata posomorata, caldura naturala slaba, sensibilitatea la orice schimbare a atmosferei, slabirea corpului, toate aceste simptome erau niste martori, care aratau, nu petecul de durere de la cap, ci intreaga natura bolnava, intregul corp stors de puteri. Mi-am intocmit procedeul dupa aceste simptone Am incercat sa influentez aspura organismului intreg, ' ignorand cu totul durerea locala
de Hcap.
Mijloacele simple de intarire, ca unele spalari ' indicate in partea prima a sectiunilor ' il facura sanatos, adica i se resili transpiratia proportionala a pielii, circulatia corecta a sangelui, mistuirea buna si prin aceasta promovarea caldurii naturale, o fata mai tradafirie, insanatosirea completa. E tot vechea istorie si totusi ea nu poate fi comunicata indeajuns !
Cat de curata este judecata mea cu privire la durerea de cap, aceasta s-a constatat din succesul obtinut. in 6 saptamani corpul intreg al pacientului s-a bucurat de cea mai buna sanatate. Chiar s.i durerea de frunte, ce inspira atata frica, nu mai readuse fatala ora sapte. Apa (fara a fi aplicata in acest loc) a vindecat gratuit. o data cu corpul si aceasta parte.

De vreo 6'7 ani ' ne spune un domn ' sufar cu satpa-manile de o durere de cap, care imi agraveaza implinirea chemarii, ba, adeseori mi-o face imposibila. Adeseori mi-am pierdut orice curaj si orice placere de viata. Simteam o presiune in cap. De cate ori calcam cu pas solid, aveam dureri de cap. Cand umbland sau lucrand ma incalzeam, ma simteam in situatia unui om beat. De opt ani am avut piatra la rinichi. Doisprezece medici, consultati in diferite epoci pentru dureri de spinare, nu cunosteau acest rau. Un singur medic mi-a putut da ceva ajutor. Am dureri de rinichi cand mananc ceva acru sau cand se aglomereaza prea multe gaze. Simt acest rau indata ce umblu mai mult si ma incalzesc sau stau mai mult. indata simt o vapaie in tot corpul si dupa laceasta, imediat, un frig. Vara e mai aspra decat iarna. Mai inainte am suferit de un somn letargic. Am fost foarte sanatos, viguros, tare si bine construit. Am fost o data la Konigstein in spital, am obtinut o usurare, dar nu si vindecare".
Iata cura aplicata : 1) Pe zi doua dusuri de deasupra. 2) Umblare in apa in fei care zi si dusuri pe genunchi. Pe saptamana trei pana la cinci dusuri pe spinare, mai des baie de sezut. Cu deosebire s-au folosit mijloacele de intarire : a umbla pe iarba si pe pietre, a bea ceai de boabe de ienupar, de maces, dar din cand in cand, doua cesti pe zi.

In timp de patru saptamani s-a facut sanatos si acum, dupa o jumatate de an, se poate zice ca se bucura de o sanatate deplina si de o perfecta vigoare sufleteasca si trupeasca.
Un om imi povestea urmatoarele : Sunt de 3a de ani. am mereu dureri de cap si cateodata o slabiciune incat nu o pot suferi. Pe piept, ca si pe spinare, simt mereu dureri. Mai tare ma doare ceafa de convulsii necontenite. Ma surprinde mult ca-mi cade parul de pe cap ; daca aceasta stare va mai tine o jumatate de an nu i mai avea par pe cap. Picioarele si mainile sunt de regula reci. Apetit n-am de loc".
Cura : 1) Sa imbrace de trei ori pe saptaman o camasa udata in apa sarata ; 2) Sa-si spele de trei ori pe saptamana noaptea tot corpul, 3) Sa ia pe zi un varf de cutit de praf alb.
Dupa doua luni prezentandu-mi-se acest om imi declara ca era pe deplin sanatos, mai simtea dureri numai la partile care suferisera mai mult. Greutatea corpului sau crescuse cu 10 funti.
Un domn din Ungaria imi dete urmatoarele date : ..De mai bine de un an sunt incapabil de profesia mea din cauza durerilor violente de cap si a ametelii. Ma pisca si ma arde cumplit tot corpul si aceasta imi rapeste tot somnul. Din cauza suferintei sunt cam melancolic si fricos".
Dupa putine\' saptamani deveni sanatos aplicand urmatoarea cura de apa : 1) dusuri pe bust si, indata dupa aceasta, umblarea prin apa, 2) baie de jumatate in fiecare zi, iar satpamana a doua :
si a treia baie de trei ori, dusuri pe bust si la genunchi in fiecare zi, 3) mai tarziu baie completa si dusuri pe bust impreunate cu umblare prin apa.

Dureri de cap nerase
Doi studenti trebuira sa paraseasca institutul inainte de a termina anul scolar. Amandoi aveau dureri de cap si congestie. incat nu mai puteau studia, abia puteau sa citeasca cateva minute. Toate mijloacele intrebuintate nu le-au folosit la nimic. Le-am dat acestor sarmani studenti sfatul simplu sa-si petreaca cea mai mare parte din zi umbland desculti, mai ales prin roua. sa stea. daca se poate, in padure sau intr-un raulet vreo cateva minute pe ora, sa faca pe zi doua, iar pe vreme calda, trei dusuri pe bust.Ambii tineri, urmand acest sfat, au facut mai mult decat Ii s-a cerut. Vazand ca le e mai bine, s-au incurajat si la sfarsitul vacantei s-au reintors sanatosi si iosi la institut.
Ce bine ar fi daca in institutele unde se practica atata gimnastica si nu agita natura ci .din contra o linistesc ! Nu se poate crede ce efect are umblarea descult prin lunca uda sau prin roua.
Un om de 45 de ani incepu a mi se ge : Medicii declara durerea mea ' durere nerasa de cap. Pururea port legatura la cap, cateodata sufar de o presiune irezistibila in partea dinapoi a capului, cand la dreapta, cand la stanga. Tragandu-se durerea la spinare, capat palpitatii grave de inima, adeseori ceasuri intregi. Adeseori imi pierd apetitul de tot ; am cate o ameteala de nu poi umbla singur, astfel ca sotia mea trebuie sa ma insoteasca in calatorie. Sufar de o melancolie atat de disperata incat, adeseori, mi-am dorit moartea". Domnul acesta era gras, culoarea fetii galbuie si vestejita.

In 13 zile starea sa deveni normala. Greutatea corpului scazu mult; durerile de cap si ametelile disparura, o dispozitie sufleteasca senina, somn bun si apetit inlocuira starea bolnava de mai inainte.
1. in prima zi un dus pe bust si pe genunchi inainte de pranz : ' dus pe spinare si umblare prin apa, dupa pranz.
2. A doua zi, inainte de pranz, dus pe spinare si, mai tarziu, umblare prin apa ; dupa pranz iarasi dus pe spinare si mai tarziu pe genunchi. 3. A trei zi, inainte de pranz, un dus pe bust si pe genunchi, dupa pranz un dus complet, mai tarziu baie de juma\'.
Paccintul fiind robust si viguros, facu 4 aplicatii pe zi.

Convulsii
Am fost chemat la o bolnava. ii tremura tot corpul, tresarea in pat cand in sus. cand la dreapta, cand la stanga Mama-sa imi spuse :
,.Fiica mea are totdeauna dureri teribile de cap, o presiune grava pe piept si in partile pantecelui, mainile si picioarele ii sunt permanent reci ca gheata si umede de o sudoare unsuroasa. Fiica mea e maritata aproape de un an, zece saptamani a fost sanatoasa, dupa acest timp a cazut cu incetul in starea de azi, care s-a insaprii [Dana la gradul de fata ; nu poate manca nimic, cel mult cateva lingurite de supa goala sau cafea. Toate medicamentele prescrise de medici, injectiile si tot ce s-a intrebuintat pentru a forta somnul, n-au contribuit decat sa agraveze si mai mult starea bolii".
Am dat acestei paciente sfatul urmator : Sa-si tina in fiecare zi picioarele in apa rece, pana deasupra pulpelor, si sa le spele cu un burete sau cu un stergar; imediat dupa aceasta sa-si bage si mainile pana la umeri, in apa rece, timp de un minut, si sa le spele. Apoi sa-si puna si mainile si picioarele sub o plapuma. In fiecare dimineata si dupa pranz pacienta sa ia cam douaspreze picaturi de musetel, in 6'8 linguri pline cu apa calda.

Ca nutriment sa bea din timp in timp 3'4 linguri pline ou lapte sau cafea de malt. Cu deosebire se recomanda laptele si cafeaua, alternativ. Dupa 12 zile pacienta s-a facut astfel ca i-a venit apetitul pentru bucatele obisnuite de casa ; convulsiile disparusera si presiunea ce o simtea asupra pieptului si a unor parti ale stomacului a incetat. Durerea de cap a disparut, mainile si picioarele redobandira caldura.
Aplicatiile ulterioare au fost : La fiecare doua zile picioarele in apa, dupa cum s-a zis mai sus ; de doua ori pe saptamana o baie calda de picioare eu cenusa si sare, timp de 14 minute ; sa-si spele tot corpul o data pe saptamana si indata sa se puna iarasi in pat. In locul picaturilor de musetel sa ia picaturi de jales, 10'12 picaturi in apa calda. Paceinta s-a refacut astfel ca putu sa mearga iarasi la biserica si sa-si vada de lucrarile casnice. Pentru a-si dobandi pe deplin sanatatea si vigoarea n-are decat sa se spele de doua ori pe saptamana in apa rece. Baile de jumatate ii r face un serviciu si mai bun.

Carcei
Cat de des se intampla ca oamenii in floarea varstei sau la adanci batranete sa sufere de carcei, care sa-i apuce la cel mai mic lucru ! O mare bucurie e in stare sa le pricinuiasca o suparare ; o cearta, o greata de ceva sau de cineva, o remuscare si toate nimicurile pot sa scoata pe om din fire si sa-l faca sa fie apucat de carcei. Ce e de facut in asemenea imprejurari ?
Daca carceii sunt la inima, asa ca oamenii nu mai pot rbi, sa se innoaie o carpa, indoita in patru, in otet cu apa si sa se puna pe pantece ; sa se schimbe la fiecare ora. Daca bolnavul e rece, carpa se inmoaie in apa calda cu otet; daca e fierbinetala mare, in apa rece cu otet. Prin acest mijloc tot corpul se linisteste si carceii inceteaza. Daca nu inceteaza in doua ore, trebuie sa urmam inainte cum am aratat. Daca au incetat carceii, sa se spele tot corpul cu apa si otet, de doua-trei ori pe zi. Dupa cum carpele eu apa calda incalzesc tot corpul, si spalaturile cu apa si otet intretin caldura fireasca si o maresc, si fac ca sangele sa mearga mai bine, ceea ce e foarte insemnat pentru vindecare. E mai bine daca, pe langa spalaturi, se pune odata pe zi si o camasa inmuiata in apa cu otet.

Pe dinnautru, cel mai bun e ceaiul de anghelica fiarta in apa sau in lapte, care sa se bea cat se poate de fierbinte. in chipul acesta slabiciunea se poate usor vindeca, caci carceii apar, de obicei, ]a oamenii slabi, care au lipsa de sange, si sunt un chin pentru mii de insi, inca o dovada ca trebuie sa ne ingrijim de o hrana buna si de otelirea corpului pentru ca sa ne pazim de carcei.
De aceea nu putem inceta de a spune sa se dea tinerilor o hrana buna si sa se opreasca toate bauturile tari. Cu cat punem un material mai bun la zidirea unei case, cu atat mai mult tine ; iar daca punem un material prost, se naruie. Pe cat e de insemnata si de trebuincioasa hrana, pe atat, e neie si de otelirea trupului. Cei molesiti se intaresc, daca otelim corpul si-i dam o hrana buna Cata jale, cate geri si cate nemultumiri nu s-ar putea inlatura !

Tipareste Trimite prin emailloading...Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2018 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai