mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Leacuri populare
Index » Plante medicinale » Leacuri populare
» Din gradina cu sanatate - ce recomanda medicina populara in caz de alergie

Din gradina cu sanatate - ce recomanda medicina populara in caz de alergie









Alergia este reactia organismului unor persoane la contactul cu anumite substante, denumite alergene, care se gasesc in aer (praf de casa, pene, polen, mucegaiuri), in unele alimente (capsuni, oua, ciocolata) sau in unele medicamente (penicilina, aspirina). Reactia organismului se manifesta prin rinite, astm bronsic sau, la nivelul pielii, prin urticarie, eczeme, prurigo.

Retete diverse

1. Se pune la uscat pielita alba unui ou fiert tare intr-un loc aerisit si la intuneric. Dupa ce s-a uscat bine se piseaza intr-un s de sticla pina se obtine o pudra. Copiilor de 1-3 ani li se administreaza cite un virf de lingurita din aceasta pudra, celor de 3-7 ani cite 1/4 de lingurita, iar celor de 7-l4 ani cite 1/2 lingurita de pudra pe zi. Inainte de administrare se pot adauga cite picaturi de zeama de lamiie. Pudra se pastraza in borcane de sticla inchise ermetic, la loc intunecos si la temperatura camerei.



2. Intr-un litru de apa clocotita se fierbe o mina de teci de fasole timp de 3-5 minute. Se lasa intr-un s emailat 1-2 ore. Se bea cite un pahar de trei-patru ori pe zi, timp de doua-trei zile.

3. Se iau cite 1-2 lingurite de suc proaspat de telina de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese. Sucul poate fi inlocuit cu un decoct de radacina de telina: se toarna un pahar de apa clocotita peste doua linguri de radacina maruntita. Se fierbe 10 minute la foc mic. Se poate prepara si o infuzie: peste doua linguri de radacina de telina se toarna 1 pahar de apa clocotita. Se lasa 2 ore, dupa care se bea cite 1/3 pahar de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de mese (aceeasi cantitate se bea si in cazul decoctului).

4. Se taie marunt doua cepe de marime mijlocie. Peste ele se toarna 500 ml de apa fiarta si racita si se lasa acoperit peste noapte. Se bea pe parcursul intregii zile.

5. Se toarna 500 ml de lapte peste 100 g de carbune de lemn. Se fierbe 15 minute si se lasa acoperit peste noapte. Se bea cite 1/2 pahar la fiecare 30 de minute.

6. Se pun pe o bucatica de zahar cubic cinci picaturi de ulei de marar sau de fenicul. Se ia cite o bucatica de zahar de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Apoi se ia clorura de calciu, cite doua linguri, la un pahar de apa fiarta si racita.

Plante medicinale si modul de utilizare in tratament

Alergia la fin (febra finului)

1. Ceapa (Alium cepa). Se iau doua linguri de ceapa rasa si se pun intr-un s cu apa la bain-marie. Se acopera sul cu un cornet dintr-o hirtie foarte groasa, la care se lasa o mica deschizatura. Se apropie nasul de aceasta deschizatura si se inhaleaza aburi pe fiecare nara, timp de 10 minute, de trei-patru ori pe zi.

2. Sunatoarea (Hypericum perforatum). Se prepara o infuzie din 10 grame de sunatoare la un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos, dupa care se strecoara. Se iau cite doua linguri de trei ori pe zi, inainte de mese.

Reactii alergice la praf, inclusiv cel de la carti

1.

n Fierea pamintului (Centaurium umbellatum) 3 g

n Papadie (Melilotus officinalis)-radacina 5 g

n Coada calului (Ribes nigrum) 3 g

n Maces (Rosa canina) - praf de fructe 2 g

n Sunatoare (Hypericum perforatum) 3 g

Peste patru lingurite de amestec se toarna un pahar de apa fiarta si se lasa peste noapte. Dimineata se pune la foc si se fierbe. Cind a dat in clocot, se da deoparte si se lasa o ora, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar de trei ori pe saptamina in decurs de sase luni.



2.

n Trei-frati-patati (Viola tricolor) 3 g

n Coada soricelului (Achilea millefolium) 3 g

n Talpa gistei (Leonorus cardiaca) 3 g

n Brusture (Arctium lappa) 3 g

Peste doua lingurite de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar, de trei ori pe zi.

Dermatite, prurit, urticarie

1. Urzica (Urtica dioica). Peste o lingura de ta se toarna un pahar de apa clocotita. Se da in clocot, dupa care se lasa o ora. Se strecoara si se bea 1/4 pahar, de patru ori pe zi.

2. Roinita (Mellisa oficinalis). Se prepara o tinctura din 40 de grame de ta la un pahar de alcool de 70 de grade. Se lasa sa plamadeasca sapte zile. Se strecoara si se foloseste pentru a sterge pielea.

3. Menta (Mentha piperita). Se prepara o tinctura din 20 de grame de menta la 1/2 pahar de alcool. Se lasa sa plamadeasca sapte zile si se foloseste pentru ungerea pielii. Intern se poate folosi o infuzie de menta: peste 10 grame de ta se toarna pahar de apa clocotita. Se lasa 20-30 de minute, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura, de trei ori pe zi.

Test

Sinteti o persoana predispusa la alergii?

1. Aveti in familie persoane alergice?

a) ambii parinti 6 p

b) mama sau tatal 4 p

c) alti membri ai familiei 2p

d) nu 0p

2. Suferiti de guturai persistent?

a) adesea 4 p

b) primara si ra 4p

c) in anotimpul rece 3p

d) nu 0p

3. Puteti respira usor pe nas?

a) nu 2p

b) da 0p

4. Aveti accese de stranut?

a) uneori, in incaperi inchise 4p

b) in perioada primara-ra sau afara 4p

c) aproape niciodata 0p

5. Va curg adesea ochii? Sinteti sensibili la lumina puternica?

a) uneori 4p

b) primara si ra 4p

c) nu 0p

6. Aveti o senzatie de mincarime dupa contactul cu diferite animale?

a) da 4p

b) nu 0p

7. Aveti intoleranta la anumite alimente, cum ar fi laptele, capsunile, ciocolata, citricele?

a) da 4p

b) uneori 2p

c) nu 0p

Rezultat:

0-6 puncte. Nu faceti parte dintre persoanele care au reactii alergice. Atentie totusi: daca raspunsul la intrebarea nr. 1 este pozitiv, nu este exclus ca organismul dvs. sa fie predispus la alergii. In cazul unui atac masiv cu alergeni, este posibil sa aveti reactii alergice.

7-l2 puncte. Riscul de a deveni alergic este mare. Trebuie sa aveti grija sa obserti la care produse reactioneaza mai mult organismul dvs.

Peste 12 puncte. Adresati- imediat medicului. Suferiti de alergie.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai