mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicamente explicate
Index » Dictionar Medical » Medicamente explicate
» Antidepresive

Antidepresive




Se mai numesc si medicamente timoteptice. Au o influenta redusa asupra psihicului normal, produc cel mult o stare de disforie. La cei cu psihicul deprimat pot avea efecte benefice. Depresia este o afectiune care se caracterizeaza printr-un interes scazut al pacientului fata de mediu, senzatie de autoacuzare, anorexie si scadere in greutate, oboseala, sentimente de tristete, capacitate de concentrare redusa etc, simptome care pot imbraca manifestari extreme, pana la suicid. Depresia se poate manifesta izolat sau este urmata/precedata de o stare de manie (grandomanie, supraapreciere, insomnie, fuga de ideI) - rezultand psihoza maniaco-depresiva (psihoza bipolarA). Patogenetic, depresia este explicata prin insuficienta functionarii sistemelor monoaminergice din creier - noradrenalina si serotonina. Nu se stie care dintre aceste amine este responsabila precis de declansarea depresiei. Antidepresivele se clasifica in trei mari clase: Antidepresive triciclice; Inhibitorii recaptarii selctive a serotoninei; Inhibitorii de monoamino-oxidaza (IMAO).


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor