mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


I
Index » Termeni medicali » I
» Intoxicatie

Intoxicatie







Intoxicatia se refera la totalitatea tulburarilor provocate de introducerea, voluntara sau nu, in organism a uneia sau mai multor subtante toxice.
Intoxicatia este cauzata de substantele toxice ce patrund in organism prin ingestie, prin inhalare, prin injectare sau prin absorbtie prin piele sau mucoase.
Intoxicatiile acute constituie un procentaj ridicat de spitalizari, fie ca sunt accidentale, fie voluntare. Intoxicatiile cu medicamente, cele mai frecvente, reprezinta 80% dintre intoxicatiile ce necesita o spitalizare de urgenta. Ele sunt, in general, provocate prin asocierea mai multor medicamente (65% din cazurile semnalate la adulti).In ordinea descrescanda a frecventei, medicamentele responsabile sunt benzodiazepinele, analgezicele, antidepresivele, neurolepticele, carbamatii, barbituricele si alte psihotrope, in sfarsit, medicamentele impotriva tulburarilor cardiace.
Alte toxice sunt produsele industriale (solve


ntii), produsele menajere (detergentii, apa de Javel [solutie 5-l0% de hipoclorit de sodiul), alcoolul, tutunul si stupefiantele, oxidul de carbon, tele si ciupercile, precum si produsele utilizate de catre agricultori (ingrasaminte, fungicide, erbicide, insecticide, raticide).
Intoxicatiile cronice sunt legate in mod deosebit de actitatile profesionale si de poluarea mediului.
Gratatea unei intoxicatii depinde de toxicitatea produsului in cauza, de modul de introducere in organism, de doza absorbita, de rezistenta organismului si de varsta subiectului.
Adesea imprezibila, ea justifica recurgerea sistematica la interventia medicului.
Mortalitatea rezultata in urma intoxicatiilor este actualmente mai mica de 1% la adulti si de 0,5% la copil.
Simptomele depind de toxicul sau de toxicele in cauza. Tinand cont de varietatea acestora, aproape toate functiile si toate organele pot fi afectate. Totusi, in caz de

die-a-sanatatii/tratamentul-leziunilor-frecvente/recuperare-rapida-dupa-o-intoxicatie.php" title="Recuperare rapida dupa o intoxicatie." class="alin2">intoxicatie acuta, o preocupare comuna este aceea de a decela semnele unui risc tal imediat: insuficienta respiratorie, insuficienta circulatorie, convulsii, coma.
Dupa ce au fost prevenite serciile medicale, cei din jur trebuie sa se abtina de la orice fel de interventie, indeosebi sa nu miste ctima, sa nu o faca sa bea, sa nu o faca sa vomite.
Medicul sosit efectueaza un numar de gesturi si de verificari, atat la fata locului apoi, daca este nevoie, si la spital.
Sinonim: otrare.


Articole care vorbesc despre Intoxicatie


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai